5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Bu binada mı birilerine mezar olsun?

Geçtiğimiz günlerde çökerek 5 kişinin ölümüne neden olan 8 katlı Alkan 1 Apartmanı'ndan sonra aynı beldede bulunan 7 katlı bir bina daha çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. 

Kayapınar Mahallesi 60. Sokak'ta bulunan ve 2004 yılında zemindeki kolonların patlaması sonucu boşaltılan Tanrıkulu 3 Apartmanı, çökme tehlikesinin sinyallerini veriyor. 

Binanın kolonlarına tahta ve demirlerle destek verilmesi tehlikenin ciddi boyutlarını ortaya koyarken, mahalle sakinleri binanın her an yıkılma ihtimalinin bulunduğunu ifade ederek, binanın yıkılması için yetkilileri göreve davet etti.

Mahalle sakinlerinden Hacı Akyüz, "Yeni bir facia yaşanmadan yetkililerden bir an önce binanın yıkılması için çalışma yapmalarını istiyoruz" derken, Aydın Oğuz adlı mahalle sakini ise "Yaklaşık 2 yıldan bu yana bina boş durumda, kimse ilgilenmiyor. Yıkıldıktan sonra mı yetkilliler gelecek? Bina sakinleri 2 yıldır kirada oturuyor. Mahalle sakini olarak endişe içindeyiz. Bina kendiliğinden yıkılmadan önce yetkililerden gerekli müdahalenin yapılmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Kayapınar Belediyesi İmar İşleri Müdür Vekili Adem Yaşa, konuyla ilgili olarak, "Tanrıkulu 3 Apartmanı için yaptığımız tespitte zemin katta kolonun patladığını tespit ettik. Binanın boşaltılması için gerekli işlemler yapıldı. Bir yıl boyunca bina sakinlerine belediye tarafından kiraları ödendi. Sorunun tespiti için Ankara'dan uzmanlar getirildi. Binanın güçlendirilmesi için bir rapor çıktı. Bina sakinleri tarafından bu durumun yargı boyutu devam ediyor. Yaklaşık 100 bin YTL'lik bir güçlendirme söz konusu" açıklamasını yaptı.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 16:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?