8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Bu da kartvizitli muskacı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucunda Hasırlı Mahallesi’nde sahte bir hocanın muska yaparak vatandaşları dolandırdığını tespit ettiler.

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, vatandaş kılığına girerek hoca ile irtibata geçti. Müşteri kılığına giren polisin parayı vermesi sırasında, çevrede önlem alan diğer ekipler operasyon yaptı. Yapılan operasyon sonucunda, muskacı hoca evin içinde kıskıvrak yakalandı. Muskacı hocayı gözaltına alan polis, evin içinde yaptığı aramada ise ilginç bir durumla karşılaştı.

Polis, muskacı hoca M. Ahmet Urakçı’nın kendi adına bastırdığı yüzlerce kartvizit ile karşılaştı. Kartvizitinde ev telefonu, cep telefonu ve ev adresini yazan muskacının iş bölümüne ise sadece ’Hoca’ yazdırması dikkat çekti.

Evdeki malzemelere el koyan polis, malzemeler içinde kesik horoz kafası buldu. Evde çok sayıda Arapça yazı ele geçirilirken, bazı muskaların sac levhalara yazıldığı dikkat çekti. Polis olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve muskacı hocanın, hakkında hazırlanacak evraklarla birlikte adli mercilere sevk edileceğini belirtti.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 12:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?