5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Bu gezi bize hediyedir

Abdullah Gül'ün ilk yurt gezisini Güneydoğu'ya yapması, iş dünyasında da sevinçle karşılandı.

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk gezisinin Güneydoğu'ya yapmasının kendilerine verilmiş bir hediye olduğunu bildirdi.

Akyıl yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün seçilir seçilmez ilk gezisini Güneydoğu'ya yapmasının özellikle iş dünyası ve bölge için çok önemli olduğunu belirtti.

Gezinin ne kadar önemli olduğunu ancak bölgede yaşayan insanların iyi bilebileceğini aktaran Akyıl, açıklamasında şöyle devam etti:

''Cumhurbaşkanı Gül'ün gezisi bize verilmiş bir hediyedir. Bize verilmiş bir ödüldür. Bizler de bu ödülü hak ettiği şekilde koruyup, ödüllendireceğiz. Bizi bileni biz de biliriz. Bu Güneydoğulu halkın misafirperverlik geleneğinden gelmektedir. Tüm üyelerimizi ve hemşehrilerimizi Gül'ün geçeceği yerlere götürüp sevgi gösterilerinde bulunacağız.
Gül, bölge ile ilgili sıkıntıları biliyor. İş dünyası olarak sivil toplum Örgütlerimizle görüşme talep edip, sorunları bir rapor halinde sunmayı planlıyoruz. Bölgenin demokrasi ve insan haklarıyla ilgili mesajlara ihtiyacı var.''

Kenthaber/AA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 18:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?