7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bu kombi kürtçe konuşuyor

DİYARBAKIR'DA KÜRTÇE KONUŞAN KOMBİ DÖNEMİ

Diyarbakır'da düzenlenen İnşaat Fuarı'nda "Kürtçe Konuşan Kombi" tanıtıldı. Ticaret Odası Başkanı Galip Ensarioğlu Kürtçe konuşan kombiyi 'Demokratik Açılım'a destek olarak nitelendirdi.

Tüyap tarafından düzenlenen ve Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen 'Diyarbakır Yapı Malzemeleri, Yapı Teknolojileri Doğal Gaz, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, İş ve İnşaat Makenileri Fuarı'nda Türkiye'de ilk kez Kürtçe konuşan kombi ürünü pazarlandı. Çetinkaya İnşaat tarafından özel olarak yapılan Kürtçe konuşan kombi Diyarbakırlılar tarafından rağbet görürken, kombinin bin 400 TL'den satıldığı bildirildi. Çetinkaya İnşaat'ın sahibi Hüseyin Çetinkaya, "Isıtma

sektörü ile ilgili çalışmalarımız oldu. İngilizce, Türkçe ve Rusça konuşan kombiler vardı. Bizim bölgede de Türkçe bilmeyen aileler var. Biz de Türkçe bilmeyen vatandaşlarımız için Kürtçe konuşan kombi ürettik. Rağbet çok var. Fiyatlarımız gayet ucuz. Bütün Diyarbakırlıları bekleriz" dedi.

Daha sonra Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ticaret Odası (DTO) Başkanı Galip Ensarioğlu, Kürtçe konuşan kombi standını gezdi. DTO Başkanı Ensarioğlu, Vali Mutlu'ya kombiyi göstererek 'Açılıma destek' diye espri yapması Vali Mutlu ile Başkan Baydemir arasında gülüşmelere neden oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 16:16:01
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 18:20:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?