4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Bu sefer Kamu-Sen eylem sahnesindeydi

Diyarbakır Eğitim-Sen üyeleri, kapatılma davasını protesto etti. Eğitim-Sen’in kapatılmasına dair dava, 21 Şubat tarihinde yapılacak. Kapatılma kararını protesto etmek için Diyarbakır Ofis semtinde toplanan bir grup Eğitim-Sen üyesi, basın açıklaması yaptı.

Yağmur altında basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı İhsan Babaoğlu, "Kapatma kararını siyasi bir dava olarak görüyoruz" dedi. Eğitim Sen’in, ana dilde eğitim ve öğretimi savunduğu için kapatılmak istendiğini öne süren İhsan Babaoğlu, "Eğitim-Sen, ana dilde öğrenim hakkını, ’tüm dünyada kabul görmüş ve uluslararası anlaşmalarla onaylanmış bir hak’ olduğu için savunmaktadır. Türkiye’nin en büyük eğitim örgütünün, tüm demokratik ülkelerce kabul edilen evrensel bir hakka tüzük maddesinde yer verdiği için kapatılmak istenmesini, Türkiye için utanç verici olarak değerlendiriyoruz. Türkiye’deki demokrasi mücadelesinin en önemli parçalarından birisi olan Eğitim-Sen’in, kapatılmak istenmesini büyük bir çelişki olarak değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Eğitim-Sen’in kapatılma davasının, Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Babaoğlu, "Bizler, Eğitim Sen’in kapatılma davasını hiçbir zaman hukuksal olarak değerlendirmedik. Eğitim-Sen’in kapatılması, siyasi bir davadır. Tüm demokrasi güçlerine bir gözdağı davasıdır. Siyasi kararlara rağmen, Eğitim-Sen’in kapatılmasına hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Yağmur ve yoğun güvenlik önlemleri altında geçen basın açıklamasında Eğitim-Sen üyeleri, davayı dövizlerle protesto ederek, ’Eğitim Sen Kapatılamaz’ sloganları attıktan sonra, olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 21:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?