7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Caddeler rengarenk çiçek açtı

Diyarbakır'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla sürdürülen temizlik kampanyası lise öğrencilerinin caddelerde çöp toplamasıyla sürdürülürken, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla kent güzel bir görünüme kavuşturulmaya çalışıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından kentte temizlik bilincinin oluşması ve çevreye karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla başlatılan temizlik kampanyası devam etti. İMKB Kayapınar Lisesi öğrencileri Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı "Çevremizi temiz tutalım" yazılı şapkalar, "Tarihin beşiği kentimizi temiz tutalım, kentimizi sevelim kirletmeyelim" yazılı tişörtler, maske, eldiven ve poşetlerle okullarının önünden başlayarak Musa Anter Caddesi'ndeki
çöpleri topladılar.

KENTİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından son 6 ayda Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan tüm alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Parklarda, ana arterlerdeki refüjlerde yapılan çiçek ekimi ve kaldırımlarda yapılan ağaçlandırma çalışmaları kentin çehresini değiştirdi.
Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Kaya, yeşillendirme çalışmaları sırasında 20 bin adet 'Meilland gülü' ve 130 bin adet mevsimlik çiçek ekildiğini, 6 bin adet ibreli ve yapraklı ağacın dikildiğini söyledi. 25 bin metrekarelik çim ekimi yaptıklarını ve bin 500 adet ağacı budadıklarını, bu zaman zarfında 4 kez çimlerin biçildiğini ifade eden Kaya, tüm yeşil alanlarda sulama, ilaçlama ve gübreleme yapıldığını sözlerine ekledi.

FİDANLIKTA ÜRETİMLER DEVAM ETTİ
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Fidanlığı'nda 6 ay içerisinde 200 bin adet çiçek üretildi. Üretilen çiçek sayısı Haziran ayı sonuna kadar 300 bin adeti bulacak. Fidanlıkta ayrıca 80 bin adet çalı bitkisi üretilirken 40 bin adet de ağaç üretimi yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 13:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?