7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çadır kentten evlere dönüş başladı

Çınar İlçesi'nde yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşlar, yerleştirildikleri çadırlardan ayrılmaya başladı. 

Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "31 Ekim tarihindeki sel afetinden sonra ilçe merkezi ve köylerimizde çadırlar kurmuştuk. İlçe merkezinde kurulan 74 çadıra vatandaşlarımızı yerleştirdik. Ancak bu geçen zaman zarfında vatandaşlarımızın bir kısmı evlerini temizledi ve geri dönmek istediklerini beyan etti. Biz de Kaymakamlık olarak bu konuda kendilerine destek verdik. Evlerine taşınan selzedelere sayın Başbakanımız'ın talimatları doğrultusunda, kömür sobası ve 1.5 ton kömürle gıda ve diğer malzemeleri vermeye başladık. Amacımız, vatandaşlarımızın evlerine rahat ve sorunsuz bir şekilde dönmelerini sağlamak. Bugün itibarıyla 11 ailemiz bize müracaat edip, evine dönmek istediğini söyledi. Bütün yardım malzemelerini kendimiz vatandaşımızın evine teslim ediyoruz. Bunun yanında, toplam 35 aileye kira yardımında bulunacağız" dedi. 

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan gelen ekiplerin ilçede yapılacak konutlarla ilgili yer tespitine başladığını belirten Kaymakam Tanrıseven, "Ekipler, ayrıca vatandaşlarla da görüşüyor. Onların istediği bir bölgeye bu konutları yapacak. Kaymakamlık olarak ilk günden itibaren vatandaşlarımızın her konuda rahatı ve huzuru için çalışmalar yürütüyoruz. Kötü günleri devletimizin, valiliğimizin desteğiyle atlatacağız. Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Onların mutlu olduğunu görmek, bizleri daha çok mutlu ediyor" şeklinde konuştu. 

Çadırdan taşınan selzede Abdulkadir Yılmaz ise, "Çadırdan çıktığımız için mutluyuz" diyerek, kaymakamlığa teşekkür etti. 
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 17:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?