7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çağrı merkezi hizmete girdi

GAP kapsamında uygulamaya geçirilen 'Cazibe Merkezleri' projesi çerçevesinde Diyarbakır Valiliği tarafından hazırlanan Çağrı Merkezi'nin açılışı Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker'in katılımı ile gerçekleştirildi.

Hazırlanan proje kapsamında vatandaşlar, resmi kurumlarından taleplerini çağrı merkezlerine telefon ya da e-mail yolu ile iletebilecekler. Resmi kurumdaki işlerini dilekçe yazmadan, kuruma gitmeden tek bir telefon ile halleden vatandaşlar, yaptıkları başvurunun hangi aşamada olduğunu da takip edebilecek.

Diyarbakır Valiliği tarafından hazırlanan Çağrı Merkezi'nin açılışında konuşan Vali Hüseyin Avni Mutlu, 'Cazibe Merkezi' oluşturma projesi kapsamında böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi. Vali Mutlu, "GAP Eylem Planı kapsamında Cazibe Merkezleri uygulaması ve Sosyal Destek (SODES) programlarına çok sayıda projeler hazırlanmış, diğer kamu kurumlarına da teknik destek verildi. Cazibe Merkezleri projesi kapsamında şu ana kadar ilimizde 500 gencimiz istihdam edildi. Bu projeler aynı zamanda önemli bir istihdam alanı da sağlamaktadır. Bu projeler çerçevesinde sivil toplum örgütlerimiz ve diğer kuruluşlarımızla birlikte daha fazla proje üretip bunları hayata geçirebileceğiz" dedi.

Daha sonra söz alan Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker, GAP Eylem Planı'nın önemine değinerek, "Başbakan, GAP Eylem Planı'nı açıkladığında belki birçok kişinin kafasında soru işaretleri kalmıştır. Bunun sadece bir açıklamadan ibaret olduğunu düşünenlerimiz oldu ama bugün bunun ürünlerini alıyoruz. Cazibe Merkezleri projesi de bunlardan biriydi" şeklinde konuştu.

Bakan Eker'in konuşmasının ardından proje ve işleşişi ile ilgili slayt eşliğinde bilgi verildi. 2008 yılından bu yana devam eden proje 49 milyon 637 bin 750 TL'ye mal oldu. Çağrı Merkezi'ne vatandaşlar 0412 223 01 44/ 223 01 45 numaralı telefondan ve www.diyarbakirproje.gov.tr internet adresinden ulaşabilecekler.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?