7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Cam kıza valilik desteği

DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN

Diyarbakır'da "Cam Kız" olarak tanınan Zeynep Güneli, Vali Hüseyin Avni Mutlu ile makamında görüşerek, sağlık sorunları ve yapmış olduğu çalışmalar konusunda destek istedi.

Zeynep Güneli'yi makamında kabul eden Mutlu, Zeynep Güneli'nin kendisine takdim ettiği "Camdan kemiklerim, çelikten kalbim var" adlı kitabına yakın ilgi göstererek makamında bir süre sohbet edip yapmış olduğu çalışmalar ve sağlık sorunları hakkında bilgi aldı. Kendisine gösterilen yakın ilgi ve hassasiyetten büyük mutluluk duyduğunu belirten Zeynep Güneli, tekerlekli sandalyesinin arızalı olduğunu, bu yüzden daha önce bir kaza yaşadığını söyleyerek, yeni bir tekerlekli sandalye talep etti. Daha önce 6

resim sergisi açtığını belirten Güneli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük boy bir resmini çizdiğini ve bu resmi bizzat ona hediye etmek istediğini söyledi. Resim yapmanın dışında farklı yeteneklerinin de olduğunu söyleyen Güneli, "Ramazan ayında il müftülüğünce düzenlenen 40 Hadis yarışmasında 2. oldum. Bacaklarım ve bir kolum olmamasına rağmen namazımı kılıyor, Kur'an okuyor ve resim yapıyorum. Hayattan asla kopmadım, kemiklerim camdan olabilir ama çelik gibi bir kalbim var. Bu yüzden kendi hayatımı yazdığım kitaba da 'Camdan kemiklerim, çelikten kalbim var' adını verdim. Bu kitabı herkesin okumasını istiyorum. Hayatımın sadece engellilere değil sağlıklı insanlara da örnek teşkil etmesini diliyorum" dedi.

Yayınlamış olduğu kitabın masraflarını karşılayacak gücünün olmadığını belirten Zeynep, bu konuda yardım talep etti. "Cam Kız" Zeynep Güneli ile çeşitli konularda bir süre sohbet eden Vali Hüseyin Avni Mutlu, Zeynep'in yayınladığı kitabın çok önem arz ettiğini, özellikle onun hayat hikayesinin ve vermiş olduğu mücadelenin takdire şayan, engelliler bir yana sağlıklı insanlar için de örnek alınması gereken bir yaşam öyküsü olduğunu söyledi. Kitabın bütün masraflarının Valilikçe karşılanacağını belirterek, Zeynep'in sağlık sorunları konusunda ehemmiyet arz eden konularda da en kısa sürede yardım için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Vali Mutlu, "Zeynep'in hikayesi hepimiz için büyük önem arz etmektedir. Bu açıdan onun hayata tutunma mücadelesi ve sosyal yaşamdan kopmamak için yapmış olduğu çalışmalar fevkalade takdire şayan bir konudur. Bu açıdan Zeynep, düzenlenecek birtakım etkinliklerle bu hikayesini herkesle paylaşarak onlara örnek teşkil etmelidir" dedi.

DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN
DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN
DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN
DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 15:55:02
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 18:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine taşkın IP: 78.164.51.xxx Tarih : 1.07.2012 15:03:24

 zeynep abla size ulamıyorum lütfen bana cevap verin  bende engeliyim ve sizin kitapnız okudm ve hayat bir küs kızdım kitapnız okuduktan snra hayata küs degilm lütfen benim mjs cevap verin