7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Cami inşaatı için yardım çağrısı

Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ilçesi sınırları içinde bulunan Ferit Köşk Mahallesi sakinleri, yapımı süren cami için hayırsever kişi ve kuruluşların yardımını bekliyor.

Yenişehir ilçesi Fiskaya semtinde bulunan Ferit Köşk Camii'nin inşaatı, semt sakinlerinin katkılarıyla sürüyor. Ancak ekonomik durumları elverişli olmayan semt sakinleri, caminin bir an önce tamamlanarak hizmete girmesi için hayırsever kişi ve kuruluşların desteğini bekliyor. Ferit Köşk Mahallesi Muhtarı Şükrü Tekin, "Mahalle sakinlerimiz dişinden tırnağından artırdığı yardımları camimize aktarıp, katkıda bulunuyorlar. Ayrıca birçok mahalle sakini caminin yapımında ücretsiz olarak çalışıp destek oluyor. Mahallenin büyük ihtiyaç duyduğu cami ve müştemilatının bir an önce tamamlanarak hizmete girmesi gerekiyor" dedi.

Caminin yapımında maddi-manevi büyük katkı sağlayan Mehmet Çelebi isimli vatandaş ise şunları söyledi:
"Ferit Köşk Mahallesi, yoğun bir nüfusa sahip. Ayrıca yerleşim dağılımı olarak da geniş bir arazi üzerine kurulmuş durumda. Hal böyle olunca mahallede bir caminin varlığı elzem hale geldi. Biz mahalle sakinleri olarak bu ihtiyacı tespit edip harekete geçtik. Bugün geldiğimiz noktada caminin kalıbı bağlı hazır duruma getirdik. Geldiğimiz bu noktada hayırsever kişi ve kuruluşların desteğini bekliyoruz. Hiç kimseden getirip bize nakit para vermelerini istemiyoruz. Sadece caminin tamamlanması için gerekli malzeme temin edilsin yeter. Biz mahalle sakinleri, gönüllü olarak çalışıyoruz. Bize yardımda bulunmak isteyen hayırseverler, önce gelip camimizin durumunu görsünler.

Şu anda tuğla, çimento, marangoz malzemeleri, demir ve beton ihtiyacımız var. Hayırsever vatandaşlarımız arzu ederlerse biz kendilerine camiyi gezdirip, çalışmalarımızın seyri hakkında bilgi veririz. Camimiz asma katıyla birlikte 3 katlı olarak inşa ediliyor. Alt katta vatandaşlarımızın, yas ve taziyelerini yapabilmeleri için taziye yeri var.

Ayrıca ölüleri yıkayabileceğimiz cenaze yıkama yeri ve abdest alma yerleri var. Mahallemize yakın civarda bir cami olmadığı için vatandaşlarımız ölülerini yıkamakta ve taziyelerini yapmakta büyük zorluk çekiyorlar. Camimiz, beş vakit namazı kılabileceğimiz, ayrıca günün belirli saatlerinde bir araya gelip mahallemizin sorunlarını görüşebileceğimiz bir yer olma özelliği taşıyacak. Caminin bir üst katında ise Kur'an kursu yer alacak. Gerek bizim, gerekse başka mahallelerden gelen çocuklarımıza burada Kur'an-ı
Kerim dersi verme olanağına kavuşacağız. Yaklaşık bin kişilik kapasitesiyle camimiz tamamlandığında, gerçekten büyük bir ihtiyacı gidermiş olacak."
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 17:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?