8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Camide baz istasyonuna protesto

Diyarbakır'da bir cami girişine ve minaresine kurulan baz istasyonunun kaldırılmasını isteyen yaklaşık 100 öğrenci derslere girmeyip sırtlarında okul çantaları ve arkalarına velilerinin de desteğini alarak bir protesto gösterisi yaptı.

İlköğretim öğrencileri, baz istasyonunun kaldırılmasını istediler.
Diyarbakır'da ilköğretim öğrencileri ilginç bir protesto gerçekleştirdi. Çocuklar, çanta ve okul elbiseleri ile birlikte velilerinin de desteğini arkalarına alarak, okullarının hemen yanında bulunan camiye baz istasyonun kurulmasına tepki gösterdi. Merkez Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı Hattat Hamit İlköğretim Okulu'nda okuyan yaklaşık 100 öğrenci derslere girmeyip camii girişine ve minareye kurulan baz istasyonu sağlıklarına zarar verdikleri gerekçesiyle cami içinde toplandılar. Derslere girmeyen öğrenciler velileri ile birlikte ellerinde pankartlar ve "Yaşamak istiyoruz, Yaşamak hakkımız söke söke alırız" sloganları ile tepkilerini dile getirdiler. Çocukların daha sonra ellerine aldıkları taşları caminin hemen girişinde bulunan baz istasyonuna atmaları bir anda ortalığın karışmasına neden oldu. Velileri, ellerine aldıkları taş ve çamurları baz istasyonuna atan ilköğretim öğrencilerini durdurmakta zorlandı.

Cebeli Nur Camii'nin girişinde kurulan baz istasyonuna tepkilerini taş ve çamur atarak gösteren öğrenciler baz istasyonun derhal kaldırılmasını istediler. İlköğretim öğrencileri, 4 bine yakın öğrencinin okulda okuduğunu belirterek, "Baz istasyonu nedeniyle baş ağrıları oluyor. Biz bunları hak etmiyoruz. Okulumuzun hemen karşısına kurulması çok anlamsız. Baz istasyonunun derhal kaldırılmasını istiyoruz" dediler.

Çocuklarına destek vermek amacıyla camiye gelen veliler ise baz istasyonunun camiye ne şekilde kurulduğunu bilmediklerini belirterek ve baz istasyonunun kaldırılması yönündeki girişimlerinin sonuçsuz kaldığını öne sürerek, "Radyasyon ışıkları nedeniyle çocuklarımız hasta olacak. Ne hakları var bizim çocuklarımızı hasta ediyorlar. Kimse bizi zor durumda bırakmasın. Bu çocuklarımız bu baz istasyonundan etkilenirler. Biz yetkililere sesleniyoruz; yazık değil mi bu çocuklara? Bu baz istasyonun derhal kaldırılmasını istiyoruz. çocuklarımızın 100 metre ilerisine kurulan baz istasyonu çocuklarımızı etkiler. Düzensiz bir şekilde bırakıp gitmişler. Hiçbir şey anlamadık. Baz istasyonunu camiye nasıl kuruyorlar" şeklinde konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 14:17:51
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 19:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?