7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Camide baza tepki

DİYARBAKIR'DA BAZ İSTASYONU TEPKİSİ

Diyarbakır'da camilerin bahçe ve minaresinde kurulan baz istasyonlarının inanç ve sağlık için zararlı olduğu gerekçesiyle bir açıklama yapan Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Lokman Özdemir, camilerin ibadet yeri olduğunu, ticaret yeri olmadığını ifade etti.

Camilerin bahçe ve minaresinde kurulan baz istasyonlarından dolayı açıklama yapan Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Lokman Özdemir, camilerin ibadet yeri olduğunu, ticaret yeri olmadığını ifade etti. Son yıllarda cami minarelerinde boy gösteren baz istasyonlarına tepkiler büyüyor. Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve GSM operatörleri arasında 2004 ile 2006 yılları arasında imzalanan protokol yenilenince, Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası Genel

Başkanı Lokman Özdemir bir basın açıklaması yaptı. Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası şube binasında yapılan açıklamaya çok sayıda sendika temsilcisi ve başkanları katıldı.

Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası genel başkanı lokman Özdemir; Yapılan protokole göre Ankara, İstanbul ve İzmir'de kurulan baz istasyonu için GSM şirketlerinin her minare için 5 bin dolar ücret ödediğini belirterek, "Diğer illerde ise ücret 3-4 bin dolar arasında değişiyor. Minarelerden elde edilecek gelirin yüzde 46'sı derneği olan camilere, yüzde 3'ü de Hazine'ye aktarılacak. Derneği olmayan camilerin payı ise müftülüklere verilecek. Müftülükler, geliri amaç dışında kullanamayacak" dedi.

İslam dininin barış dini olduğunu hatırlatan Özdemir, camilerin de insanların ortak değerleri olduğunu, hiç kimsenin camileri kendi çıkarları için kullanmaması gerektiğini ifade etti.

Baz istasyonların sökülmesini talep eden Özdemir; sökülmediği takdirde, Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası olarak işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Özdemir, uygulamanın 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun komşu haklarının ihlalini düzenleyen maddeleri ile Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne açıkça aykırı olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 15:36:03
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 10:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?