5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Canazesine ailesi sahip çıkmadı

Dini nikahlı eşi tarafından öldürülen kadının cenazesine yakınları sahip çıkmayınca cenaze, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi tarafından toprağa verildi. 

Diyarbakır'da 6 Ocak tarihinde, hayat kadınlığı yaptığı iddiasıyla dini nikahlı eşi tarafından öldürülen Ayşegül Alpaslan'ın cenazesi, yakınları tarafından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi morgundan alınmayınca, İHD Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ ile kadın örgütleri, 15 gündür bekleyen cenazeyi aldı. Kadınlar, hemcinslerinin tabutunu omuzlarda taşıyarak Yeniköy Mezarlığı'na getirdi. Defin işleminin ardından mezarlık görevlileriyle birlikte cenazenin üzerine toprak ve karanfiller atan kadınlar, daha sonra dualar okudu. Defnin ardından kadınlar dağılırken, erkekler de mezarın başında Kur'an-ı Kerim okudu. 

"Ayşegül ve diğer kadınların yalnız olmadığını, bundan sonra kadın katliamlarının üzerine yürüyeceklerini" ifade eden kadın örgütleri, 1 gün boyunca taziyeleri SELİS Kadın Merkezi'nde kabul edeceklerini açıkladı. Cenaze namazının morg görevlileri tarafından morgda kılındığını söyleyen İHD Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ'ın ağladığı gözlendi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 18:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?