4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Canlı bomba yakalandı facia önledi

Diyarbakır’da dün akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğü’ne gelen bir canlı bombayı tespit eden polis, büyük bir faciayı önlendi. Genç kızı sorguya alan polis, kente eylem için gelen 3 teröristin daha olduğunu tahmin ediyor.

Alınan bilgilere göre, bir süreden beri Diyarbakır’a eylem yapmak için 5 teröristin geldiği duyumunu alan istihbarat ekipleri çalışma başlattı. Yapılan istihbari çalışmalar sonucu geçtiğimiz ay içerisinde 1 terörist yakalanarak etkisiz hale getirilmişti.

27 Kasım 2004 tarihinde Barışa Çağrı Deklarasyonu’nu imzalayan 675 kişi hakkında soruşturma başlatan Eruh Savcılığı hakkında dün öğle saatlerinde suç duyurusunda bulunmak ve Emniyet Müdürlüğü’ne ifade vermek üzere demokratik kitle örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve meclis üyelerinden oluşan 350 kişilik bir grup Emniyet Müdürlüğü’ne geldi.

Gelen grubun, kimlik tesliminin ardından Emniyet Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda ifadeleri alındı. Grup arasında elinde spor çanta olan bir genç kız, polisin dikkatini çekti. Durumdan şüphelenen polisler aniden panikleyerek kaçmak isteyen teröristi yakalayarak etkisiz hale getirdi.

Yakalanan teröristin üzerinde 1.5 kilogram C-4 ele geçirilirken, terör örgütü PKK üyesi olduğu öğrenilen canlı bomba sorguya alındı.

Öte yandan istihbarat ekipleri, Diyarbakır’da eylem yapmak üzere kente gelen 3 kişi daha olduğunu, tahmin edilen diğer canlı bombaların ise yakalanması için güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını kaydetti.

Dün akşam saatlerinde yakalanan ve ismi açıklanmayan bayan teröristin sorgulaması devam ederken, Emniyet Müdürlüğü’nün akşam saatlerinde konuya ilişkin olarak bir basın açıklaması yapması bekleniliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 16:32:21
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 20:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?