7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Canlı yayın 1 dakika sürdü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Edebiyat günleri’ kapsamında, yerel televizyon kanalı Gün TV'de canlı yayınlanan ‘Diyarbakır'da yaşayan yazarlar sorunları tartışıyor’ adlı programın, polis kamerasıyla görüntülenmek istenmesi öne sürülerek program 1 dakika sonra iptal edildi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 16 ile 19 Kasım tarihleri arasında düzenlediği ‘Daha Barışçıl Bir Dünya İçin Edebiyat Günleri’ kapsamında yerel televizyon kanalı Gün TV'de ‘Diyarbakır'da yaşayan yazarlar sorunları tartışıyor’ konulu program düzenledi. Aralarında Ermeni asıllı yazar Mıgırdıç Margosyan'ın da bulunduğu 20 yazar, bu canlı yayına katıldı. Canlı yayın, yaklaşık 1 dakika devam ettikten sonra yayın yönetim tarafından canlı yayın durduruldu. 

İddiaya göre, valilikten izinli olduğunu söyleyen güvenlik yektilileri programı kamerayla kasede çekmek istediklerini söylediler. Ancak televizyonun yetkilileri bunu kabul etmeyerek yayınlarını durdurdu. 

Gün TV sunucusu Adil Kurt ise, “İlk defa bir canlı yayın, 1 dakika sürdü. Keşke biz ilk olmasaydık'' diyerek programı bitirdi.
Yerel yayın yapan Gün TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Cemal Doğan, DHA'ya konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Canlı yayın akışı polis kamerası tarafından çekilmek istendi. Programı çekmek zorunda olduklarını söylediler. Yayın, polis kamerası tarafından çekilmez, böyle bir şeyi kabul etmedik. Biz, kendilerine (polislere) sadece programı izlemelerini söyledik ve uzlaşma yolu aradık. Kabul etmedikleri için programı iptal ettik. Demokratikleşme sürecine giren Türkiye'ye bu görüntü yakışmadı'' diye konuştu.
DHA/Milliyet İnternet
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 11:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?