8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Çelik kasa hırsızlarına suçüstü

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir işyeri içerisinde bulunan çelik kasayı delerek hırsızlık yapmaya çalışan 2 kişi devriye görevi yapan polisler tarafından suçüstü yakalandı.

Önceki gece geç saatlerde Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesi üzerinde bulunan bir mefruşat mağazasına girerek, burada içerisinde 2 bin TL para bulunan çelik kasayı delerek hırsızlık yapmaya çalışan E.K. ile A.Ç. adlı iki şahıs, devriye görevi yapan polisler tarafından suçüstü yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, önceki gece Bağlar İlçesi Hatboyu Caddesi'nde devriye görevi yaparken, bir polis memurunun cadde üzerinde bir işyerinin kepenklerinin açıldığını fark etmesi üzerine, işyerine operasyon yapıldı. Mefruşat mağazası olduğu bildirilen işyerine giren polisler, kumaşlar içerisine saklı vaziyetteki çelik para kasasını delerek hırsızlık yapmaya çalışan 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Kasa içerisinde bulunan 2 bin TL'yi çalmak istediğin ileri sürülen ancak polis tarafından suçüstü yakalanan E.K. ile A.Ç. adlı zanlılar suç aletleri, bir adet demir kesme makası, bir çift çorap, bir adet tornavida ve bir adet murç ile birlikte yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldüler. Şahıslarla ilgili olarak genişletilerek yapılan tahkikat sonucunda hırsızlık zanlısı 2 şahsın da hırsızlık suçundan sabıkalı oldukları belirlendi.

Öte yandan Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesi üzerinde bulunan bir beyaz eşya mağazasının deposuna da hırsızlık amaçlı 4 kişinin girdiğini gören bir vatandaşın polise ihbarda bulunması üzerine işyerine gelen polisler, depo içerisine giren 4 kişiyi beyaz eşyaları çalacakları sırada suçüstü yakaladı. Polisler tarafından beyaz eşya mağazasının deposunda yakalanan O.B., E.B., R.D. ve S.B. adlı hırsızlık zanlıları çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Öte yandan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi İnfaz Büro Amirliği ekipleri, bayramda yaptıkları uygulamalar neticesinde çeşitli suçlardan aranan 30 kişiyi yakalayarak adalete teslim etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 22:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?