7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ceren Kadın Eğitim Evi açıldı

Diyarbakır'da kadınlara yönelik eğitsel, sosyal ve kültürel çalışmaların yürütüleceği Ceren Kadın Eğitim Evi açılışı gerçekleştirildi.

Ekin Parkı içerisinde bulunan Ceren Kadın Eğitim Evi'nin açılışına Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, DTP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Gülay Calap, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, DTP Bağlar Belediye Başkan Adayı Yüksel Baran, DTP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Selim Kurbanoğlu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, DTP Kayapınar İlçe Başkanı Nesip Gültekin, Günışığı Yardımlaşma Derneği, Tüm-Bel Sen, SES, Eğitim-Sen Umut ışığı Kadın Koperatifi, Kardelen Kadın Merkezi temsilcileri ile yüzlerce kişi katıldı. Ceren Kadın Evi'nin açılışında bir konuşma yapan Kadın Evi yöneticisi Necla Korkmaz, evin çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, ekolojik, demokratik, cinsiyet eşitlikçi bir yönetim anlayışının yaşama geçmesi çabası içerisinde olduklarını belirterek, "Sosyal projeler ve organizasyonlarla kentte yaşayan yurttaşlarımızın katılımını hedefleyen kent demokrasisinin gelişme çabası içinde olduk. 8 Mart etkinlikleri kapsamında Kadın Eğitim Merkezi'nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Şimdiden 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Yerel yönetimler olarak kadınların yaşamlarını kolaylaştırmanın yanı sıra onların çalışmalarına katkı sunmak amacıyla bir dizi çalışmalar yürüttük. Diyarbakır Ekin Parkı bu anlamıyla Diyarbakır'da bir ilktir. Kadınlara yönelik çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Kadın sığınma evleri, eğitim evleri, danışma merkezleri açmanın yanı sıra, kadınların örgütlendiği kooperatifleri de destekleyeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 16:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?