7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çermik'te DTP mitingi yapıldı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde DTP'li Belediye Başkan Adayı Suna Uysal Aydın, ilçede bugüne kadar gerçek anlamda belediyeciliğin yapılmadığını belirterek, "Belediyeyi sadece eli sopalı kaba güç sahiplerinin değil, tüm Çermik halkının belediyesi yapacağız" dedi.

DTP Çermik Seçim Bürosu açılışına katılmak üzere Diyarbakır'dan yola çıkan DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, ilçe girişinde Çermik Belediye Başkan Adayı Av. Suna Uysal Aydın ve çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Yoğun ilgiyle karşılanan Milletvekili Kışanak ve başkanlar konuşmaların yapılacağı alana güçlükle ulaştı. İlk olarak konuşan Belediye Başkan Adayı Suna Uysal Aydın, Çermik'te bugüne kadar gerçek anlamda belediyeciliğin yapılmadığını savunarak, "Belediyeyi sadece eli sopalı kaba güç sahiplerinin değil, tüm Çermik halkının belediyesi yapacağız. Bizler bu seçimde hukuka aykırılıkların yaşanmaması, vicdanların yaralanmaması ve sosyal hukuk anlayışının hayata geçirilip, halk iradesinin ortaya çıkması için parti olarak üzerimize düşeni yapacağız. Aynı hassasiyeti devlet kurumlarından da bekliyoruz" görüşlerini dile getirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de belediye başkanlığının bir mevki ve zenginlik yeri olmadığına dikkat çekerek yerel iktidarın bütün olanaklarını hizmet olarak Çermik halkına geri getireceklerini söyledi. 29 Mart'ta Çermik'te yeni bir sayfa açacaklarını belirten Baydemir, Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) vizyonu ile ilçeyi bölgeye ve ülkenin Batı yakasına tanıtacaklarını, DİSKİ ile birlikte su ve kanal sorununu çözeceklerini belirtti. Baydemir, "Belediyecilik nasıl olurmuş yedi düvele hep birlikte göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Çermik'in zengin kaynakları ve potansiyelinin nüfusunun on katını beslemeye yeteceğini söyleyen Baydemir, bir hazine değerinde olan kaplıcaların yurtiçi ve yurtdışından birçok turistin şifa aramak için kuyruğa gireceği bir yer olması gerekirken, bu imkanların 70 yıldır köreltildiğini söyleyerek, ''Bunlar şifalı suyu da kirletiyor" diye konuştu .

DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak ise, "30 Mart günü Çermik Belediyesi devletin değil halkın belediyesi olacak. Seçim günü hep beraber oylarımızı kullanacak, sayım bitene kadar sandıkları terk etmeyeceğiz" şeklinde konuştu. 

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 16:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat can IP: 85.104.235.xxx Tarih : 9.03.2009 13:04:47

yasasın hakların kardesliği sizinle gurur duyuyoruz basarılarınıaın devamını diliyorum.