8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Çermik'te ishal vakalarında artış

İSHAL VAKALARINDA ARTIŞ

Sıcak havalarla birlikte ishal ve enfeksiyöz kaynaklı hastalıklarda artış gözlendi.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde havaların ısınmasıyla ilçe merkezi ve köylerinde çocuk ishallerinde artış gözlendi. Çermik Devlet Hastanesi'ne son bir ayda diyare ve gastroenterit enfeksiyon kaynaklı hastalıklardan olduğu tahmin edilen yaklaşık 600 kişi başvurdu. Çermik Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Velat Şen, "Yaz aylarında bölgede en fazla dikkat çeken hastalıkların başında ishal gelmektedir" dedi.

Dr. Şen, ishallerin çocuklarda 5 yaş altı ölümlerde çok önemli bir faktör olduğunu belirterek, "Çocukları ishalden korumak için bilhassa anne ve babalar temizliğe dikkat etmeli ve çocuklarına el yıkama alışkanlığı kazandırmalıdırlar. Tuvaletlerin temizliğine önem verilmeli, içtiğimiz sular kaynatılmış, soğutulmuş olmalı, bu suları çocuklara içirmeliyiz" diye konuştu.

Eğer çocuklarda ishal 3 günde durmuyorsa ve kusma, yüksek ateş, dışkıda kan görülüyorsa mutlaka doktora başvurulması gerektiğini belirten Dr. Şen, "Özellikle anne sütü alan çocuklarda anne sütü kesilmemeli, emzirmeye artırarak devam edilmelidir. İshali olan çocuklara sulu gıdalar verilmeli ve temizliğe dikkat edilmelidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2011 Perşembe 18:04:01
Güncelleme :8 Temmuz 2011 Cuma 01:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?