8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Çermik'te kaliteli hastane

Diyarbakır'ın Çermik ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde guatr ameliyatlarının yapıldığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Faik Tatlı, bir hastanede guatr ameliyatı yapılmasının o hastanenin kalitesinin göstergesi olduğunu söyledi.

Çermik Devlet Hastanesi her geçen gün kendini yenileyerek hizmet atağını sürdürüyor. Devlet Hastanesi'ne bir ay önce genel cerrahi uzmanı olarak atanan Opr. Dr. Faik Tatlı, 1 ayda 25 ameliyat yaptığını belirtti. Guatr hastalığından korunmak için iyotlu tuz kullanılmasını gerektiğini ifade eden Opr. Dr. Tatlı, Devlet Hastanesi'nde en son 2007 yılında 3 guatr ameliyatı yapıldığını ve iki yıl aradan sonra guatr ameliyatlarına yeniden başlandığını ve ilk ameliyat olan hastanın durumunun gayet iyi olduğunu söyledi. Tatlı, Çermik'te sıkça rastlanan guatr hastalığından korunmak için kaya tuzu yerine iyotlu tuz kullanılmasının gerektiğinin altını çizerek, guatr rahatsızlığı olan vatandaşların zaman kaybetmeden Devlet Hastanesi'ne başvurmalarını istedi. Hastanelerinde her türlü tahlilin yapıldığını belirten Tatlı, "Bir hastanede guatr ameliyatı yapılıyorsa o hastane kaliteli bir hastanedir" dedi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Tokmak ise, sağlık alanında hizmetin en kalitelisini Çermik halkına sunmak için özveriyle çalıştıklarını belirterek, ameliyathanede basur, fıtık, kıl dönmesi, guatr, apandisit gibi ameliyatların başarıyla yapıldığını, kısa bir süre sonra ameliyathaneye laparoskopi (Kapalı ameliyat) cihazı alarak kapalı ameliyat gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 13:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?