7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çetin Sümer bırakıyor

ÇETİN SÜMER'İN DİYARBAKIRSPOR BAŞKANLIĞINDAN İSTİFASI BEKLENİYOR

Bank Asya 1. Lig takımlarından Diyarbakırspor'un kulüp başkanı Çetin Sümer'in bugün kongre kararı alıp çekilmesi bekleniyor.

Diyarbakırspor'da tüm gözlerin çevrildiği Başkan Çetin Sümer, 1.5 yıldır sürdürdüğü başkanlık serüvenine son noktayı koyma kararı aldı. Elazığ'da oynanan TKİ Tavşanlı Linyitspor maçından sonra yöneticiler, camianın ileri gelenleri ve ailesiyle görüşen Sümer, görevden çekilme kararı aldı. Sümer'in bu kararı almasında camia, taraftar ve ailesinden gelen baskıların yanı sıra iş hayatındaki sıkıntılar ve sağlık sorunlarının da etkili olduğu öğrenildi. Görevi bırakma kararı alan Sümer'in bunu bugün kamuoyuna açıklayıp kongre kararı alması bekleniyor.

Çetin Sümer'in aldığı ayrılık kararını dün kamuoyuna açıklamak istediği ancak kulübe verdikler, parayı kendisinden talep eden bazı eski yöneticilerle arasındaki ihtilafın çözülmemesinden dolayı bunu geciktirdiği ileri sürüldü.

Bu konunun bugün netlik kazanacağı, bu yöneticilerden alacaklarını Sümer'den değil kulüpten istendiği, bu konuda görüşmeler yapıldığı ifade edildi. Sümer'in dün Tarım Bakanı Mehdi Eker ve siyasilerle görüşerek bu kararını ilettiği, bugün kent yöneticilerine de bilgi vereceği kaydedildi.

Sümer'in ayrılık kararı almasından sonra cevap bekleyen birçok soru oluştu. Teknik Direktör Suat Kaya'nın istifa etmesi nedeniyle bugün başlayacak olan Samsunspor maçı hazırlıklarının nasıl yapılacağı, takımla kongre sürecinde kimin ilgileneceği, kulübün acil ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı merak ediliyor. Sümer'in bugün yapması gereken açıklamasında bunlara açıklık getirmesi bekleniyor. Öte yandan Suat Kaya'nın istifa etmesi, Çetin Sümer'in de görevi bırakma kararı almasından sonra futbolcular da bundan sonra olacakları merakla beklemeye başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 16:22:05
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 19:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?