7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çeyiz bohçasında esrar

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 4 ayrı operasyonda 215 kilo esrar maddesi ele geçirilirken, uyuşturucu madde tacirlerinin bu kez taşıma şekillerini değiştirerek uyuşturucuyu çeyiz bohçalarında taşımaları dikkat çekti.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik düzenlenen çalışmalar kapsamında 4 ayrı planlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda 209 kilogram kubar esrar maddesi ve 6 kilogram toz esrar maddesi olmak üzere toplam 215 kilogram esrar maddesi ele geçirilirken olayla ilgisi olduğu ileri sürülen 8 şahıs yakalandı. Uyuşturucu tacirlerinin esrarı bu kez çeyiz bohçası ve çöp poşetlerinde taşımaları ise dikkat çekti. Mahkemeye çıkarılan 8 kişiden 7'si tutuklanırken 1 şahsın ise tutuksuz yargılanmasına karar verildiği öğrenildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 2009 yılının ilk 5 ayında yapılan operasyonlarda toplam 3 ton 634 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiği bildirildi. Operasyonlara 213 şüpheli şahıs yakalanırken, yakalanan şahıslardan 167'sinin çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 17:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?