7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çeyrek altında 'eski yeni' farkına son

DİYARBAKIR'DA YENİ VE ESKİ ÇEYREK ALTIN UYGULAMASINA SON

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası tarafından kent merkezinde bulunan esnafa Ramazan ayı nedeniyle iftar yemeği düzenlendi.

Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, Türkiye'nin hemen hemen tüm illerinde uygulanan yeni ve eski çeyrek altın uygulamasının Diyarbakır'da kaldırılacağını duyurdu.

Akkul, bazı üretici firmaların çıkarları doğrultusunda uygulanan yeni ve eski çeyrek altın uygulamasının trajikomik olduğunu belirterek, "Geçmiş dönemlerde yeni ve eski çeyrek altın (çeyrek, yarım, tam) uygulaması hiçbir kuyumcuda bulunmamaktaydı. Bazı üretici firmalar kendi çıkarları için esnafın yeni ve çeyrek altın uygulamasını geçmesini sağladı. Bu uygulama halkımızı büyük ölçüde mağdur etmekteydi. Çünkü ülkemizin tüm illerinde şu an eski tarihli çeyrek altın 99 TL, yeni tarihli çeyrek altın ise 102 TL'ye satılmaktadır. Oysa ki her iki çeyrek, yarım, tam altın arasında gram olarak hiçbir fark bulunmamaktadır. Bizler özellikle ilimizde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu komikliği ilimizde kaldırmaya yönetim kurulumuzca karar aldık ve kaldırıyoruz. Bu konu ile ilgi artık vatandaşlarımız çeyrek altın, yarım altın, tam altın aldığı zaman yeni ve eski ayrımı yapılmaksızın gönül rahatlığıyla ilimizde altın alışverişini yapacak ve mağduriyetleri ortadan kaldırılacak. İlimiz Diyarbakır'ın diğer illere örnek taşıyacağını umut ediyoruz" dedi.

Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul daha sonra iftar yemeğine katılan yaklaşık 300 kuyumcu esnafıyla birlikte Ramazan ayının sevgi, kardeşlik, huzur ve bol kazanç getirmesi dileğinde bulundu.

DİYARBAKIR'DA YENİ VE ESKİ ÇEYREK ALTIN UYGULAMASINA SON
DİYARBAKIR'DA YENİ VE ESKİ ÇEYREK ALTIN UYGULAMASINA SON
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 14:58:03
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 18:51:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?