8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

CHP adaylarının karanfillerini almadılar

BARIŞ ANNELERİ CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARININ KARANFİLLERİNİ ALMADI

Diyarbakır'da 'Anneler Günü' dolayısıyla yürüyerek basın açıklaması yapan ve kendilerine Barış Anneleri ismini veren kalabalık kadın grubu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kadın milletvekili adayları tarafından dağıtılan karanfilleri reddetti.

Ofis semtinde bir araya gelen Barış Anneleri ve kadın dernekleri üyeleri 'Anneler Günü' dolayısıyla yürüyüş yapmak istedi. Ekinciler Caddesi üzerinden Koşuyolu Parkı'na yürümek isteyen kadınlara trafik yoğunluğundan dolayı izin verilmedi. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde izinsiz yürüyüşe arka caddelerden geçiş verildi. Kadınların Ekinciler Caddesi güzergahını kullanmakta ısrar etmesi üzerine BDP milletvekili adayları Emine Ayna ve Nursel Aydoğan araya girerek polis müdürleri ile

konuştu. Yapılan tüm ısrarlara rağmen Ekinciler Caddesi üzerinden yürüyüşe izin verilmeyince toplanan kalabalık arka caddelerden Koşuyolu Parkı istikametine yürüyüşe geçti. Yürüyen kadınlar ölen bir teröristin temsili olarak tabutunu omuzlarında taşıdı. Yürüyen kalabalık ile karşılaşan ve 'Anneler Günü' dolayısıyla Ofis semtinde kadınlara karanfil dağıtan CHP Diyarbakır kadın milletvekili adayları Derya Erdemoğlu ve Özcan Kılıkkap, yürüyüşe katılanlara da karanfil vermek istedi. Kadınların içine giren

CHP'li milletvekili adayları tarafından verilen karanfillerden biri alınırken, diğer kadınlar tepki gösterdi. Eylem yapan kadınların tepki göstermesi üzerine CHP milletvekili Özcan Kılıçkap'dan karanfili alan kadın da aldığı karanfili yere attı. Kısa süreli tartışma sonrasında CHP milletvekili adayları kalabalığın içinden çıkarak yollarına devam etti.

Yürüyen kalabalık ise Koşuyolu Parkı'na kadar geldikten sonra basın açıklaması yaptı. Anneler Günü dolayısıyla Kürtçe basın açıklaması yapan kadınlar daha sonra bir süre oturup sessizce dağıldı.

BARIŞ ANNELERİ CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARININ KARANFİLLERİNİ ALMADI
BARIŞ ANNELERİ CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARININ KARANFİLLERİNİ ALMADI
BARIŞ ANNELERİ CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARININ KARANFİLLERİNİ ALMADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2011 Pazar 16:41:00
Güncelleme :9 Mayıs 2011 Pazartesi 09:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?