7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

CHP Ergani adayı projeleri açıkladı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde CHP'li Belediye Başkan Adayı Hülya Fidan, seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerini açıklarken kadın dostu politikalarla çalışmalar yapacağını bildirdi.

CHP Ergani Belediye Başkan Adayı Hülya Fidan, "Çağdaş sosyal belediyecilik" üzerine çalışmalar yapacağını söyledi. Fidan projelerini şöyle sıraladı:
"Yoncalı köyü Sergeto suyunu Ergani'ye getirmek ve en az 2025 yılına kadar su sorununu çözüme kavuşturmak. Şehirlerarası otobüs terminalini belediyeye ait Çimento Fabrikası'nın yanındaki araziye taşımak ve ilçeyi görkemli bir terminale kavuşturmak. Yeni terminal binasının açılışından sonra sebze halini, eski terminalin yerine taşımak.''

Sebze halinin şehir merkezinde oldukça kötü bir görünüm oluşturduğunu dikkat çeken Hülya Fidan, ''Sebze hali yıkılarak yerine belediyeye ait içinde sauna ve hamamların bulunduğu en az üç yıldız otel statüsünde bir misafirhane yapılacaktır. Şu an belediyeye ait olan avukatların bulunduğu bina yıkılıp yerine modern ve çok amaçlı yeni iş merkezi yapılıp, 1 ve 2. katlar kuyumcu ve dövizciler için sonraki katlar ise avukatlar, doktorlar, mimar ve mühendisler için tahsisi yapılıp şehre modern bir görünüm sağlanacaktır. Cadde ve sokaklara kilit taşlarının yapılması sağlanacak. Artık yollar tek yön olarak kullanılacak ve uygun olan bir yere çok katlı otopark yapılacak. Ergani'de oy korkusu nedeniyle belediye başkanlarımız bugüne kadar hiçbir yaya kaldırımına karışmamışlar. Ergani halkı 29 Mart'ta yönetme yetkisini bana verirlerse tüm caddelerdeki kaldırım işgallerine son verip, yayaların haklarını kendilerine teslim edeceğim. Evsiz ve kimsesiz yaşlı düşkünlerimize sadece Ramazan ayında değil de yılın 12 ayı hizmet verilebilecek aş evi kurulacaktır. Bunun için Saray Mahallesi'nde atıl durumda bulunan eski soğuk hava deposu yeniden revize edilip hizmete sunulacak. Kapatılan cezaevi yeniden restore edilerek Şirinevler Mahallesi'nde sağlık ocağı olarak faaliyete sunulacak" dedi.

Fidan, kadın olmasına rağmen kazanma umudunun olduğunu belirterek, "Bir kadın olmama rağmen umudum var, çünkü ilçede sevilen bir insanım. Beni tanıyan ve seven sayısı çok yüksek. Partinin oylarının dışında diğer partilerden partime oy getireceğime inanıyorum. Eğer belediye başkanı olursam çok kadın dostu politikalarla çalışmalar yapacağım" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 14:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
talat fidan IP: 88.226.218.xxx Tarih : 13.02.2009 19:13:16

cesaretinden dolayı hanım efendilerini kutlar başarıların devamını dilerim. Tam destek