8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

CHP lideri Diyarbakır'da

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA

Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti binasında yaptığı konuşmanın ardından Diyarbakır esnafını ziyaret ederek bayramlaştı.

Yoğun bir kalabalık eşliğinde Ofis semtinde bulunan Sanat Sokağı'nı gezen Kılıçdaroğlu, burada esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Nohut pilav satan bir esnafın yanına gelen Kılıçdaroğlu, koyu bir sohbete koyuldu. Esnafın, "Biz kimliğimizi istiyoruz, Kürt sorunu ve PKK sorununu ayırın" soruları üzerine Kılıçdaroğlu, "Biz buna saygı duyuyoruz. Siz zaten etnik kimliğe sahipsiniz. Bu Cumhuriyeti beraber kurduk. Herkes birbirinin kimliğine sahip çıkacak. Barış ve dostluk içerisinde yaşayacağız. Anadil

yasağının kalkması için kanun taslağını ilk biz hazırladık. Burada meçhul cinayetler oldu. Biz bunların araştırılması için de rapor hazırladık. Ama bunlar reddedildi. Başbakan buraya geldi. Daha büyük hapishane yapacağız dedi. Böyle diyerek oy alıyorlar. Ben burada biraz kırgınım. Burada iş ve aş sözü veriyorum. Hiç kimse siyasal düşünceden dolayı ceza almamalı. Kendi etnik kimliğimez sahip çıkmalıyız" dedi.

Kılıçdaroğlu daha sonra bir kafeye giderek burada haftasonu iznine çıkan askerle tavla oynadı. Kılıçdaroğlu oyunu kazandı.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2010 Cumartesi 13:25:04
Güncelleme :20 Kasım 2010 Cumartesi 23:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?