7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

CHP'lilere istifa edin çağrısı

DTP DİYARBAKIR İL ÖRGÜTÜ, ONUR ÖYMEN'İ İSTİFAYA ÇAĞIRDI

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Cafer Kan, CHP'lileri partilerinden istifa etmeye çağırdıklarını söyledi.

DTP Diyarbakır İl Başkanı, CHP Başkan Genel Yardımcısı Onur Öymen'in Dersim katliamını destekler nitelikte konuşmasına tepki göstererek bir basın toplantısı düzenledi. Sümerpark'ta yapılan basın toplantısına, DTP İl Başkan Yardımcısı Cafer Kan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Şimşek, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin ve DTP'li yöneticiler katıldı. Ortak basın açıklamasını okuyan DTP İl Başkan Yardımcısı Cafer Kan, toplumsal ve siyasal sorunların yol ve yöntemlerinin değiştiğini, genel kabul gören yaklaşımların benimsendiğini söyledi.

Başta evrensel hukuk olmak üzere, demokratik ve barışçıl çözümlerin toplumsal ve siyasal sorunlarda esas alınmaya başlandığını ifade eden Kan, şöyle dedi: "Bu bağlamda insanlıktan nasibini almayanlar, savaş ve askeri yöntemlerde ısrar ederek halkı katliamlarla dize getirmeyi bir yöntem olarak düşünmektedirler. CHP'nin bu bakış açısı İttihat ve Terakki anlayışının dışa vurumudur. CHP'nin bu yaklaşımı, sadece Kürtlere ve Alevilere dönük bir tutum değil, aynı zamanda farklı etnik, din ve inanç gruplarına dönük bir tutum da içermektedir. Farklılıkları zenginlik olarak değil, bir tehlike olarak gören ve bu farklılıkları ortadan kaldırarak statükonun devam etmesinden medet ummaktadır. Kendisine sosyal demokratım diyen bir partinin katliamları meşrulaştırması ve bunu Kürt sorununun çözümü için bir yöntem olarak önermesi, insanlık ve hukuk dışı bir tutumdur. Bunun için CHP'nin tutumunu kınıyor, hala demokrasi ve Kürtlük adına vicdanen de olsa bir şeyler taşıyan CHP'lileri partilerinden istifa etmeye davet ediyoruz."

DTP DİYARBAKIR İL ÖRGÜTÜ, ONUR ÖYMEN'İ İSTİFAYA ÇAĞIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 12:33:05
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 01:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?