7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çiçekler PKK simgesi mi?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce belediye binası önünde bulunan alana yapılan ve terör örgütü PKK'yı simgelediği iddia edilen çiçek düzenlemesiyle ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Savcılık görüntüleri ve fotoğrafları inceledikten sonra soruşturma açılıp açılmayacağına önümüzdeki günlerde karar verecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nca bir süredir başlatılan orta refüjlerdeki düzenleme çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi önündeki giriş merdivenlerinin yanlarında bulunan alana yerleştirilen çiçeklerin terör örgütü PKK'nın sözde sarı kırmızı yeşil flamasını simgelediği iddialarıyla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri inceleme yaptı.

İnceleme sonucunda Emniyet Müdürlüğü terör örgütü PKK'nın propagandası yapıldığı gerekçesiyle görüntü ve fotoğraf kayıtlarıyla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu. Polisin suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nca görüntü ve fotoğraflar incelendikten sonra soruşturma açılıp açılmayacağına karar verileceği bildirildi.

Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri, yaptıkları parklar, orta refüj çalışmaları ve peyzaj düzenlemeleriyle her geçen gün kenti güzelleştirildiklerini, söz konusu yerde ekilen çiçeklerin propaganda amaçlı ekilmediğini sadece kentin güzelleşmesi adına ekildiğini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 13:10:27
Güncelleme :17 Haziran 2009 Çarşamba 13:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erhan alır IP: 88.227.14.xxx Tarih : 19.06.2009 09:48:58

YA ALLAH AŞKINA BUUNUN PKK YLA NE ALAKSI VAR YA SAÇMALAMAYIN YA