7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çift başlı buzağı şok etti

ÇİFT BAŞLI BUZAĞI KÖYLÜLERİ ŞAŞIRTTI

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı İncehıdır köyünde hayvancılıkla uğraşan Muzaffer Köseoğlu'nun ineği çift başlı bir buzağı dünyaya getirdi.

Buzağının çift başlı olması nedeniyle şaşkınlık yaşayan Köseoğlu ailesi ve köylüler ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını daha önce benzeri olayları televizyonlarda gördüklerini dile getirdi. 5 yıldır hayvancılıkla uğraşan ve daha önce yüzlerce hayvanı olduğunu ifade eden Muzaffer Köseoğlu, ilk kez çift başlı bir buzağıyla karşılaştıklarını söyledi.

İneğinin bugüne kadar 3 kez doğum yaptığını ancak hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını ifade eden Köseoğlu, "Akşam saat 17.00 sıralarında doğum sancıları başladı. Hayvanın zorlandığını görünce hemen veteriner hekim çağırdık. Veteriner hekim bize buzağının çift başlı olduğunu ve bu nedenle doğumun zor olacağını söyledi. Ancak biz inanmadık. Yaklaşık 6 saat süren doğum sonrasında çift başlı buzağı dünyaya geldi. Olayın şaşkınlığını hala üzerimizden atamadık. Olayı duyan köylüler akın akın buzağıyı görmek için ahıra geldi. Buzağının yaşamasını istiyorduk, ancak iple doğumu gerçekleştirdiğimiz için buzağının ayakları parçalandı. Zor bir doğum oldu ve ineğin durumu kötü olduğu için insanlar gibi sezaryene başvurmadık. Buzağının ölü olduğunu düşünerek sezaryen yapmadık. Buzağı doğumda ölü olarak geldi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 14:54:02
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 20:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?