8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Cihat Aktaş'ın cenazesi Diyarbakır'da

Beşiktaş maçında bıçaklanarak hayatını kaybeden Cihat Aktaş’ın cenazesi uçakla Diyarbakır’a getirildi.

Beşiktaş İnönü Stadı’nda oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçında bıçaklanarak öldürülen ve uçakla Diyarbakır’a getirilen Cihat Aktaş’ın cenazesini, Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Ahmet Göksü, Teknik Direktör Ümit Kayıhan, Futbol Federasyonu Bölge Temsilcisi Sedat Bayhan, çok sayıda vatandaş ve Cihat Aktaş’ın yakınları karşıladı.

Hava muhalefetinden dolayı Beşiktaş yöneticilerinden kimsenin gelmediğini belirten Diyarbakırspor Külup Başkanı Ahmet Göksü, "Ben Murat Aksu’nun dayısıyım. Hava muhalefetinden dolayı Beşiktaş yönetimi ve futbol federasyonu bütün vekaleti bana devrettiler. Biz cenazeyle birlikte köye gideceğiz" dedi.

Havaalanında basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Cihat Aktaş’ın dayısı Rıdvan Aslan, Beşiktaş Kulübü’nün kendilerine sahip çıkmaları gerektiğini belirterek, "Beşiktaş’ın bize sahip çıkmasını istiyoruz. Böyle bir olayla bir daha karşılaşmak istemiyoruz. Bu olay bizi derinden üzmüştür. Cihat Aktaş’ın ismini hep yaşatacağız" şeklinde konuştu.

Uçakla Diyarbakır’a getirilen Cihat Aktaş’ın cenazesi kargo bölümünden indirildiği sırada yakınları uzun süre fenalık geçirdiler. Aktaş’ın cenazesi ambulansa bindirilerek, Diyarbakırsporlu yöneticiler ve kalabalık bir konvoy eşliğinde, Mardin’e doğru hareket etti.

Cenazenin, Dargeçit İlçesi’ne bağlı Altıyol köyünde toprağa verileceği bildirilirken, Mardin Valisi Temel Koçaklar’ın da cenaze törenine katılmak üzere köye gittiği bildirildi.

diyarkır
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 14:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?