5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Çınar, Türkiye'nin folklor şampiyonu

Gittiği tüm şampiyonalarda dereceyle dönme başarısı gösteren Çınar Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi, Kaymakam Tanrıseven tarafından altınla ödüllendirildi.


Haziran ayı içerisinde Bodrum'da yapılan Türkiye Gençlik Merkezleri arası 17-19 yaş grubu Halkoyunları yarışmasında Türkiye Şampiyonu olan Çınar Gençlik Merkezi, Eskişehir'de de 13-15 yaş grubu Halkoyunları yarışmasında çeşitli kategorilerde Türkiye ikincisi ve üçüncüsü olma başarısı göstererek tüm ilçeyi sevince boğdu. Başarılı olan folklorculara yapılan bir törenle Cumhuriyet Altını ve çeşitli hediyeler verildi. Çınar Gençlik Merkezi toplantı salonunda yapılan törene Vali Yardımcısı ve Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Jandarma Garnizon Komutanı Erol Özpulat, Cumhuriyet Savcısı Erdal Şımarmaz, Emniyet Amiri Metin Mandacı, Milli Eğitim Müdürü Servet Yalçın, Gençlik Spor ilçe müdürü Mehmet Yılmaz Bay ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.


İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Bir yıl önce birliğe ait olan ve özel işletme olarak kullanılan bir tesisken aldığımız kararla Gençlik Merkezine dönüştürülen Halı Saha ve spor tesislerinde çalışmalara başlayan öğrencilerimizin henüz ilk yılında Türkiye şampiyonluğu'nu Diyarbakır'a getirmeleri bizleri gururlandırmıştır. Sportif faaliyetlerde Türkiye'nin en başarılı ilçesi konumunda olan Çınar'da umudumuz başarıların devam etmesidir. Bizler başarıyı ödüllendirerek çocuklarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Ben burada ilk yılında Türkiye birinciliğini, ikinciliğini ve üçüncülüğünü ilimize ve ilçemize getiren sporcu ve hocalarımızı kutluyorum" dedi.


Ödül töreninden sonra şampiyon sporcularla İlçe Kaymakamı Tanrıseven ve katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 18:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nuhat demirkıran IP: 88.232.209.xxx Tarih : 30.11.2007 23:23:51

çünkü bende foklorcuyum iki üç yerde birinci olmadık bursada olmadık ve vanda