7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çınar'da yeni okul sevinci

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Has köyde yapılan ilköğretim okulu düzenlenen törenle eğitim öğretime açıldı.

Çınar ilçesine bağlı Has köyde yapılan törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çınar Kaymakamı Hasan Tanrıseven, İl Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman ve vatandaşlar katıldı.

2007 yılında yapımına başlanan ve 2008 yılında tamamlanan 200 öğrencinin eğitim göreceği okulun açılış töreninde konuşan Çınar Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Çınar ilçesinde ilk göreve başladığında kız öğrenci sayısının çok az olduğunu, yapılan çalışmalar sonunda kız öğrencilerin sayısının her geçen gün artığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: "2005 yılında göreve başladığımda, ilçemizdeki kız öğrenci sayısı ilköğretimde % 40'lardaydı. Bununda temel sebebi; köy yerinde okulu olmayan vatandaşlarımız çocuklarını okula göndermiyorlardı. Ancak son yıllarda yapılan ciddi çalışmalarla birçok köy ve mezramızda yeni okullar, yeni derslikler açılarak bu açık kapatılmaya çalışılıyor. Son 3 yıl içinde ilköğretimdeki öğrenci sayımız 2 bin 500 artmıştır. Bunların dağılımına baktığımızda bunların 1600'ü kız 900'ü erkek öğrencidir. Bu Has köy gibi yapılan okullarla kız öğrenci oranımızda % 40'lardan % 45'lere çıkmıştır. İnşallah % 50'lere çıkarmak bizim hedefimizdir. Bu konuda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Kaymakam Tanrıseven'nin, ardından konuşan Vali Hüseyin Avni Mutlu, ise açılışların en güzelinin eğitim merkezlerinin açılışı olduğunu belirterek, "Okul olmadan hiçbir şeyin değeri yok. Her yerde önceliğimizin okul olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle son yıllarda derslik oranlarının yapımındaki % 43'lük artış, bundan sonra yapacaklarımızın göstergesidir. Cumhuriyet hükümetlerinin son dönemlerde eğitime verdikleri destekte çok takdire şayan. Önümüzdeki dönem içersinde Çınar'ı da biraz daha desteklememiz gerektiğini biliyorum. Çınar çünkü gerçekten geçmiş yıllarda eğitime destek noktasında biraz geri planda kalmış. Mağduriyeti olan bir ilçemiz. Bu eksiklikleri gidermeye çaba sarf edeceğiz" dedi.

Konuşmalardan sonra açılışı yapılan ilköğretim okulunda sınıfları gezen Vali Mutlu ve beraberindekiler öğrencilerle sohbet edip, kitap hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 17:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?