7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çırçırcılar zirvesi

BÖLGE ÇIRÇIRCILARI DİYARBAKIR'DA TOPLANDI

'GAP illeri Çırçır-Presse işletmelerinin koordinasyon ve işbirliklerinin geliştirilmesi ile kümelenme Projesi'nin tanıtım toplantısı Diyarbakır'da yapıldı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu tarafından yürütülen Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programına, Güneydoğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü (GATEM) tarafından sunulan ve kabul edilen 'GAP illeri Çırçır-Presse İşletmelerinin koordinasyon ve işbirliklerinin geliştirilmesi ile kümelenme Projesi'nin tanıtımı yapıldı. DTB konferans salonunda düzenlenen projenin tanıtım toplantısına DTB Başkanı Fahrettin Akyıl, Meclis Başkanı Ebubekir Bal, GATEM Müdürü Dr. Zübeyir Türk, Dış Ticaret Müsteşarlığı Diyarbakır Grup Başkanı Sezai Eldemir, Proje Koordinatörü Remzi Ekinci ile Diyarbakır ve Bölge Çırçır-Presse İşletme sahipleri katıldı.

Dış Ticaret Müsteşarlığı Diyarbakır Grup Başkanı Sezai Eldemir, tanıtım toplantısının açılış konuşmasında, toplantının çırçır presse işletmelerinin mevcut sorunlarının çözümüne ve tek balya sistemlerine geçişlerine olanak sağlanacağını söyledi.

Proje Koordinatörü Remzi Ekinci ise, proje ile uluslararası lif kalite laboratuarı ve çırçır-presse işletmelerinin ortak kullanımına açık 100 adet numune alma setini içeren makine parkının oluşturulacağını ifade etti. Ekinci, "Proje sonunda Çırçır-presse işletmelerinin kalite standartları belirlenmiş iyi bir marka imajına sahip üretim hacmini artırmış, kümelenme faaliyeti ile tekstil sektörünün alt sektörleri veya diğer bölgelerdeki işletmeler ile rekabet edebilecek işletmelere dönüşmelerine katkı sağlanacaktır. Böylece bölgenin sosyo-ekonomik yapısının iyileşmesine katkı sağlayacaktır''diye konuştu.

DTB Başkanı Fahrettin Akyıl da, tekstil sektörünün gerek ülke ve gerekse bölge açısından önemliği olduğuna işarete ederek, "Tekstil sektörünün kapasitesi herkesçe bilinmektedir. Özellikle GAP'ın sonuçlanması ile sulanabilir tarım arazi varlığının artması pamuk üretimini artırmaktadır. Bu artış bölgede pamuğa dayılı sanayinin gelişmesini sağlamıştır. Bu işletmelerin varlığı ve üretimi bölgenin sosyo-ekonomik yapısına sağladığı katkı bölgenin önemini artırarak stratejik bir konuma gelmiştir" şeklinde konuştu.

BÖLGE ÇIRÇIRCILARI DİYARBAKIR'DA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 16:12:04
Güncelleme :22 Ocak 2010 Cuma 12:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?