3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Çocuk hasretini gideriyorlar

Diyarbakır'da çocukları bulunmayan aileler, çocuk hasretini Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki köpeklerle gideriyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon 5 yıldızlı hayvan barınağının Veteriner Hekimi Cemil Alacan, şimdiye kadar 30'un üzerinde hayvanı çocuğu olmayan ailelere verdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak köpeklerini rehabilite ederken, bugüne kadar aşıları yapılan ve kısırlaştırılan 30 köpek ise çocuğu olmayan ailelere verildi.

Anakent Belediyesi tarafından Elazığ yolu üzerinde yaptırılan 5 yıldızlı otelleri aratmayan bir görüntüye sahip Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, 300'e yakın köpek barındırılıyor. Türkiye'de bir eşi bulunmayan Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, muayene odaları, ameliyathane, bakım ünitesi, kulübeler ve gezinti odaları yer alıyor. 3 veteriner hekim, 2 veteriner teknisyeni ve 15 yardımcı personelin görev yaptığı barınakta, sokakta başıboş gezen köpeklerin her türlü bakım ve tedavileri yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Nedim Yaşlı, Büyükşehir Belediyesi'nin 2002 yılından bu yana yürüttüğü hayvan barınağı ve bakım hizmetlerinin fiziki koşulların yetersizliği nedeniyle başka alanda yapıldığını belirterek,"Bu hizmetler Mayıs 2007 yılından bu yana inşaat hizmetleriyle başladı. Kasım 2007 itibarıyla fiili hizmet yapıyoruz. Sokaklardan 300'ün üzerinde hayvanı bakım evine getirdik. Trafik kazaları, çocukların baskılarına maruz kalan, uyuz olanları veteriner hekim ve teknisyenlerin gözetiminde hem kısırlaştırma, hem bakımlarını tedavilerini üstleniyoruz. Hem de sahiplendiriyoruz." diye konuştu.

Hayvan Barınağı Veteriner Hekimi Cemil Alacan, barınağa gelen hayvanların tedavileri, varsa yaralarını iyileştirdiklerini ifade ederek, "Hayvanlar aşılandıktan sonra kısırlaştırılması gerçekleştiriliyor. Sadece bakabilme şartı arıyoruz. Çocuk hasretini bizim hayvanlarla gideren çok sayıda vatandaşımız oldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 18:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?