8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Çocuk Hastanesi'nde tedavi ücretsiz

DÜ ÇOCUK HASTANESİ'NDE HASTALAR ÜCRETSİZ TEDAVİ EDİLİYOR

Dicle Üniversitesi (DÜ) Çocuk Hastanesi'nde peş peşe açılan yeni bölümlerle dışarıya yapılan hasta sevkinin asgariye düşeceği bildirilirken, hastaların hiçbir ücret ödemeden tedavi olabileceği kaydedildi.

DÜ Çocuk Hastanesi'nde peş peşe açılan yeni bölümlerle bölgede önemli bir boşluk doldurulurken, dışarıya yapılan hasta sevki de asgariye düşüreceklerini belirten Çocuk Hastanesi Sorumlu Doktoru Prof. Dr. Kenan Haspolat; Ayaktan tedavi gören hastalar için Enjeksiyon Ünitesi, Çocuk Gelişimi ve Beslenme bölümü açıldığını belirterek, Çocuk Acil, Tıp Bilim Dalı ve Çocuk Hematoloji -Onkoloji Bilim Dallarının da kurulduğunu söyledi. Prof. Dr. Haspolat konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hastanemizde Çocuk Psikiyatri Uzmanı ve bir Psikolog göreve başlamıştır. Çocuk Göğüs Uzmanı, bir profesör hocamız ve bir yardımcı doçent arkadaşımız da Göğüs hastalıkları alanında önemli bir boşluğu kapatmıştır. Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme uzmanımız da yakında göreve başlayacaktır. Bu bölümlerde de profesör doktorlarımız görev yapacaklardır."

Yapılan yeni atamalarla bölgede çocuk hastalar için hayati önem taşıyan bölümlerin açıldığını, açılma aşamasında olan yeni bölümlerin de olduğunu ifade eden Haspolat, "Türkiye'nin seçkin hastanelerinde ihtisas görerek hastanemize atanan uzman doktorların hizmet vereceği bu yeni bölümlerin açılmasıyla bölgede büyük bir eksiklik de giderilmiş oldu. Artık çocuk hastalarımız birçok branşta başka bir ile sevk edilmeden kendi ilinde, yöresinde tedavi edilerek maddi ve manevi külfetten de kurtulmuş olacaklar.

Yeşil Kartlı hastalarımız dahil, herhangi bir sosyal güvencesi olan hastalarımız hastanelerimizde tedavi gördükleri süre içerisinde beş kuruş para da ödemeyecekler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 12:58:01
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 18:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?