7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çocuk kütüphanesi açıldı

Diyarbakır Sur Belediyesi’nin girişimleri sonucunda Avustralya Hükümeti kentin kenar mahallelerinin birinde sokak çocukları için 2 bin kitaplık kütüphane açtı.

Kütüphanenin açılışını Avustralya Ankara Büyükelçisi Jean Dunn, sokak çocukları ve yöre kadınları ile birlikte yaptı.
Diyarbakır’da yoksul çocukların kullanımı için Avustralya Hükümeti tarafından yaptırılan 2 bin kitaplık kütüphane, hizmete açıldı. Avustralya Hükümeti ve Türkiye Büyükelçisi Jean Dunn’nun maddi desteği ile Melikahmet semtindeki sokak çocuklarının kullanımı için yaptırılan "Çocuk Kütüphanesi" davul zurna eşliğinde açıldı.

Sur Belediyesi’nin bina onarımında yardımcı olduğu, yurttaşların kitap vererek desteklediği ve yaklaşık 10 milyar liraya mal olan kütüphanenin açılışına, Avustralya’nın Türkiye Büyükelçisi Jean Dunn, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin ile kütüphaneden yararlanacak olan sokak çocukları katıldı.

Açılışta konuşan Büyükelçi Dunn, böyle bir açılış için Diyarbakır’da olmaktan büyük zevk aldığını söyledi. Hükümetinin bir temsilcisi olarak Diyarbakır’daki sokak çocuklarının gelişimine katkıda bulunmaktan, onların okuma yazmasına destek vermekten memnuniyet duyduklarını ifade eden Dunn, "Diyarbakır’da çok büyük bir ilerleme var. Yapılan bu çalışmalardan da belli" dedi.
Dunn daha sonra kütüphanenin açılışını sokak çocuklar ve törene katılan yöre kadınları ile birlikte gerçekleştirdi. Kütüphanede incelemelerde bulunan Dunn, bir süre çocuklarla da sohbet etti. İçinde 7 oda bulunan kütüphane, haftanın her günü sabahtan akşama kadar isteyen çocukların kullanımına açık olacak. Çocuklar, kütüphanede bulunan kitaplardan dilediği gibi yararlanabilecek.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 17:35:14
Güncelleme :21 Kasım 2004 Pazar 12:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?