8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Çocuk yaz kampı start alıyor

DİYARBAKIR'DA ÇOCUK YAZ KAMPI START ALIYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin tatil imkanı bulamayan dezavantajlı çocuklar için düzenlediği Hazar Gölü'ndeki Çocuk Yaz Kampı kuruldu. 8 dönem sürecek olan kampta kızlı erkekli 640 çocuğun tatil yapması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Elazığ'ın Gezin ilçesi Hazar Gölü kıyısında kurulacak kampın bu yıl 5'incisi düzenleniyor. Yaz kampında daha önce tatil yapmamış, çok çocuklu ailede yaşayan, tatil yapma imkanından yoksun olan alt gelir grubundaki ailelerin çocukları, sokakta çalışan ve risk altında bulunan çocukların tatil yapması hedefleniyor. Bu çocuklar; İlçe Belediyeleri, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, Sarmaşık Derneği ve

kentteki diğer kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte belirleniyor. Yaz kampı ile daha fazla çocuğun tatil yapma imkanından istifade etmesi, kişisel gelişimlerine katkı sunulması, çevresiyle daha uyumlu olması, mutlu bir çocukluk geçirmesi, dışlanmışlık duygusundan arındırılması, özgüveni gelişmiş, yeteneklerinin farkında olan çocukların yetişmesi amaçlanıyor. 21 Ağustos'a kadar devam edecek kamp birer haftadan 8 dönem olacak. Her dönem 80 çocuğun katılacağı kampta 640 çocuğun tatil yapması planlanıyor.

9-14 yaş grubu arasındaki kızlı erkekli karma gruptan oluşan çocuklara; diş fırçası, diş macunu, ayakkabı, havlu, şort, tişört, şapka, terlik, iç çamaşırı, çorap, şampuan ve çanta veriliyor. Spor tesisleri, yüzme havuzu, mutfak, yemekhane, banyo ve tuvaletlerin bulunduğu kamp alanı kısmen yapı, kısmen de çadırdan oluşuyor. Doğa ile iç içe bir ortamda bulunan kampın gece ve gündüz giriş güvenliği sağlanıyor. Ayrıca kampta sağlık çadırı için gerekli malzemelerin yanı sıra hemşire de bulunuyor.

Yaz kampında çocukların yeteneklerinin açığa çıkartılması ve geliştirilmesi amacıyla bir kamp sorumlusu, dört eğitmen, bir tiyatro eğitmeni, bir çocuk gelişim uzmanı bulunuyor. Eğitmenler tarafından yürütülecek atölye çalışmaları ise şöyle: Resim ve el becerileri atölyesi, yüzme, futbol, basketbol, satranç gibi faaliyetlerden oluşan sportif faaliyetler istasyonu, halk oyunları atölyesi, müzik atölyesi, doğal ritm atölyesi, hijyen ve üreme sağlığı atölyesi ve okuma atölyesi.

DİYARBAKIR'DA ÇOCUK YAZ KAMPI START ALIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 17:11:01
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 17:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?