4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Çocuklar artık dişçiden korkmuyor

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde çocukların korkularını yenmeleri amacıyla özel servis oluşturuldu.

Günde ortalama bin 200 hastanın başvurduğu bölge illerine de hizmet veren Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde, çocukların korkularını yenmeleri için pedagog ve psikologların yardımıyla çocuk servisi oluşturuldu.

Başhekim Dr. Hamza Koca, "Hastaneye gelen çocukların korkularını yenmeleri için pedagog ve psikologların fikirleri alınarak çocuk servisi oluşturuldu. Ağız ve çene röntgeni çektiren hastaların bilgileri, hastanedeki tüm hekimlerin yanı sıra Türkiye'deki diğer ağız diş hastanelerine bilgisayarla anında ulaştırılıyor. Bu sayede film negatifi kirliliği önlenerek, başka kente giden hastanın yeniden bu işlemlere tabi tutulup devlet zarar edilmekten kurtarılıyor. Ayrıca bilgiler hastanede arşivlendiği için hastanın sağlık durumu ve tedavisinde bu büyük kolaylık sağlıyor" dedi.

Sorunlu bir diş tedavi edilmediğinde virüslerin kan yoluyla başka organlara geçebildiğini söyleyen Dr. Koca, "Gelişmiş ülkelerde bir hastanın vücudunun herhangi bir yerinde kaynağı bilinmeyen bir ödem oluştuğu taktirde, diş hekimine sevk edilerek araştırma buradan başlatılır. Diş hastalığının genel sağlığın üzerinde büyük etkisi var" diye konuştu.

58 hekimin görev yaptığı hastanede trafik kazaları ile 20 yaş dişi olarak adlandırılan diş çekimleri için özel ameliyathane bulunurken, tedavi için sıra bekleyen hastalar için koridorlara kurulan plazma televizyonlardan tanıtıcı filmler de yayınlanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 14:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?