7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çocuklar Başkın'ı çok sevdi

Diyarbakır Merkez Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, 5216 sayılı Yeni Yerel Yönetimler Yasası'yla köyden mahalle statüsüne geçen Kabasakal, Bahçecik, Gölpınar ve H.Osman yerleşimlerinde incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, DTP Sur İlçe Başkanı Hakkı Yıldırım, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ile birlikte Kabasakal, Bahçecik, Gölpınar ve H. Osman mahallerine giderek, burada halkın sorunlarını dinlendi. Halk özellikle içme suyu, yol ve altyapı sıkıntısı çektiklerini belirterek, yıllarca kuyu suyu içtiklerini ve yolların ise özellikle kısın çamurdan dolayı kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Başkan Demirbaş, sorunları dinledikten sonra, "29 Mart seçimlerinden itibaren parti elbisesini çıkardık.

Bizim anlayışımızda partizanlık yapmak yok. Biz halkımızın hizmetindeyiz ve halkımızın hizmetkarıyız. Belediyemizin, başkan yardımcılarımızın ve daire müdürlerimizin 24 saat telefonları açık istediğiniz anda ulaşabilirsiniz ve sorunlarınızı iletebilirsiniz. Büyükşehir Belediyemizle birlikte belediyemiz sınırları içinde bulunan tüm köy ve mezraların yollarını stabilize ettik. Asfalt sezonu başladığı zaman da imkanlarımız ölçüsünde yolları asfaltlamaya çalışacağız. Bunu en kısa zamanda tamamlayacağımızdan hiç kimsenin kuskusu olmasın.

Su konusunda da DİSKİ'nin yoğun çalışması var. Yapılacak olan su depoları ile şehir merkezimizde vatandaşlarımızın içtiği suyu buralara da getireceğiz. Yalnızca biraz zaman verin bize. Hayvanların mezarlara zarar vermemesi için tüm köylerin mezarlıklarının etrafını tel örgülerle çevirdik. Sur Belediyemizin gerek maddi gerek imkanlar açısından bakıldığında bütün sorunları birden çözemeyeceğimizi biliyoruz. Ama sorunları gidermek hizmetlerimizin kalitesi artırmak için var olan imkanlarımızı sonuna kadar seferber edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuskusu olmasın" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 11:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?