7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çocuklar mutlu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği Hazar Gölü Sosyal Tesisleri'ndeki Çocuk Yaz Kampı başladı.

Başta risk grubundaki çocuklar olmak üzere, hiçbir şekilde tatil imkanı bulamayan çocuklar, kendileri için hazırlanmış havuzlarda yüzmekle, futbol ve masa tenisi oynamakla kalmıyor aynı zamanda tiyatro, müzik, resim gibi sanatın diğer dallarıyla ilgili atölye çalışmalarıyla da tanışıyor.
Kamptaki tüm etkinlikler Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü'nün uzman ekibi tarafından sürdürülüyor.

TİYATRO ÇALIŞIYOR, RESİM YAPIYORLAR
Hazar Gölü Sosyal Tesisleri'nde 20 dönümlük arazi üzerine kurulu Çocuk Kampı'ndaki çocuklar günün ilk ışıkları ile birlikte uyanıyor. Kahvaltının ardından kamptaki tüm çocukların katıldıkları doğal ritim atölyesi düzenleniyor. Ritim atölyesinde çocuklar eğitmenleri eşliğinde ellerine geçirdikleri tabak, çatal, kaşık gibi ses çıkaran tüm nesnelerde ritmik sesler çıkarmayı öğreniyor. Çocuklar dinlendikten sonra gruplara ayrılarak resim, tiyatro, satranç, müzik, okuma ve çocuk hakları gibi atölyelere
katılıyorlar. Çocuklar bir yandan satrancın ince taktiklerini öğrenirken diğer yandan kendileri gibi risk altında yaşayan çocukların hakları ile ilgili bilgi ediniyor.

İHTİYAÇLARI İLK GÜN KARŞILANIYOR
Kampa katılan çocuklara ayakkabı, çanta, havlu, diş fırçası ve macunu, şampuan, tişört, şort ve şapkalarının olduğu bir çanta verilerek kamp süresince sıkıntı yaşamalarının önüne geçildi. 8 hafta sürecek olan kampa her hafta 100 çocuk katılacak. Kampa toplamda 800 çocuğun katılması bekleniyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çocuk Yaz Kampı'nda, çocukların öz bakım becerilerinin ve sosyal ilişkilerinin geliştirilmesi; duygusal ve sosyal gelişimlerinin sağlanması hedefleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 14:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?