5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Çocuklarda ishale dikkat!

Diyarbakır'da bulunan özel Veni Vidi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Tayyip Arslan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ishal vakalarının yaz aylarında yüzde 65 oranında artış gösterdiğini söyledi.


Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi çocuklarda ishal hastalıklarının artmasına neden oluyor.

Özel Veni Vidi Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Tayyip Arslan, hastaneye gelen çocuk hastaların tamamına yakınının ishal vakası belirtileriyle tedavi edildiğini belirterek, "Bölgede sıklıkla yaz aylarında kusma ve ishal hastalıkları oluşmaktadır. Bu duruma yol açan amip ve tifo gibi bakteriler yol açmaktadır. Bu bakteriler temiz suya karışan kanalizasyon sularından meydana gelmektedir. Bu hastalıkların önlenmesi için çocuklara temiz su içirilmeli ve tüketilecek gıdaların bol suyla yıkanması gerekmektedir. İshal olan çocukların hastalık süresince ishali arttırabilecek yiyecekler yememesi, özellikle inek sütü içmemeleri tavsiye edilir. Bunun yerine bol miktarda yoğurt tüketilmelidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 19:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?