7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çocuklardan çöp harekatı

Diyarbakır Yenişehir İlköğretim Okulu öğrencileri 5 Haziran 'Dünya Çevre Günü' dolayısıyla çöp topladı.

Ellerine geçirdikleri eldivenlerle yolda buldukları çöpleri çöp poşetlerine dolduran öğrenciler, "Çevremizi sevelim, kirletmeyelim" sloganı atarak, çevreye duyarlılık çağrısı yaptılar.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bir süre önce başvuran Yenişehir İlköğretim Okulu 5-G sınıfı öğrencilerinden Rozerin Binbay, Dilan Akat ve Azize Dicle Yavuz, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla kentte bir temizlik kampanyası yürütülmesini istedi.

Bu isteği kabul eden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Yenişehir Belediyesi ile ortak hareket ederek 3 gün boyunca farklı semtlerde bulunan okullarda temizlik kampanyası başlattı. Bu kampanyaya ilk gün Yenişehir İlköğretim Okulu 5-G sınıfı öğrencileri katıldı.

YOLLARI, KALDIRIMLARI TEMİZLEDİLER
Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı, "Çevremizi temiz tutalım" yazılı şapkalar, "Tarihin beşiği kentimizi temiz tutalım, kentimizi sevelim kirletmeyelim" yazılı tişörtler, maske, eldiven ve çöp poşetlerini alan öğrenciler, okullarının önünden Dağkapı Meydanı'na doğru yolları, kaldırımları temizleyerek ilerlemeye başladılar.

Ellerinde, "Daha temiz, daha yeşil, daha sağlıklı bir Diyarbakır için lütfen atıklarımızı yollara atmayalım" ve, "Çevre geleceğimizdir, geleceğimizi kirletmeyelim" yazılı pankartlar taşıyan çocuklar yol boyunca çevreye duyarlılık çağrısı yaptılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 14:56:07
Güncelleme :2 Haziran 2009 Salı 10:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?