5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Çocuklardan il yöneticilerine ziyaret

Diyarbakır'da 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yöneticileri ziyaret eden çocuklar, sorunlarının giderilmesini istedi.

Diyarbakır Risk Altındaki Çocuklar İl Yürütme Kurulu heyeti, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İhsan Uğur'u ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Uğur, kentte yaşanan çocuk sorunlarını gidermek için Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü kurduklarını söyledi. Çocukların sorunlarını da dinleyen Uğur, "Okullarda çocuk hakları, şiddet, istismar, sokakta çalışmanın riskleri gibi konularda eğitim seminerleri veriliyor. Hedefimiz 20 bin çocuğu bilgilendirmektir. Yaz aylarında Hazar Gölü kenarında kurduğumuz kamplarda dezavantajlı çocuklar tatil yapıyor ve bütün masrafları belediye tarafından karşılanıyor" dedi.

Risk Altındaki Çocuklar İl Yürütme Kurulu ile Çocuk Hakları Komitesi heyetinin İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne de ziyarette bulunacakları belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 17:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?