5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Çocukları, torunuyla birbaşına bıraktı

Bismil ilçesinde çocukları tarafından terk edilen 68 yaşındaki Meymo Yargın ve doğarken annesini kaybeden 11 yaşındaki torununa jandarma sahip çıktı.


Jandarma ekiplerinin devriye görevi sırasında Meymo Yargın ve torunu Gurbet'in birlikte yaşadığı harabe evi görünce durumu komutanlarına bildirmesi sonucu yaşlı kadının evi Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca onarıldı.

Evine televizyon, çekyat, fırın, elektrikli süpürge, ütü, yemek masası gibi eşyalar da alınan yaşlı kadına aylık maaş bağlandı. 7 çocuğu olmasına rağmen kimsenin sahip çıkmadığı Meymo Yargın, jandarma ekiplerinin ziyareti sırasında duygulu anlar yaşadı. Jandarmanın hayatlarını değiştirdiğini belirten Yargın, "Durumumuz iyi değildi, torunumla birlikte yaşıyoruz. Askerler evimize gelerek bizlere yardım etti. Evimizin ihtiyaçları olan bütün malzemeleri aldılar. Komutanlara çok teşekkür ediyorum" dedi.


11 yaşındaki torunu Gurbet ise, jandarmanın okul ihtiyaçlarını da karşıladığını söyleyerek, "Ninem hasta ve yardıma muhtaç durumdaydı. Evimizin durumu çok kötüydü. Askerler gelip evimizi onardılar ve birçok eşya aldılar. Okul eşyalarımı bile aldılar. Ninem beni okutmayacağını söylüyor, ama komutanlar beni okutacaklar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 12:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rojhat IP: 88.247.65.xxx Tarih : 24.09.2007 09:26:19

utanç verici bir şey gerçekten utanç veici birşeyden başka hiç bir şey değildir. bir annenin çocukları tarafından terk edilmesi başka bişi olamaz. rezil insanlar anneniz sizi 9 ay boyunca karnında taşımış sizi büyütene kadar nekadar acı iskence görmüş nekadar emek vermiş hiçmi bunun değeri yokmuydu sizin yanınızda be bu ne insafsızlıktır bune hayasızlıktır insan kendi anneni kendi canını bırakırmı terk edermi ya ya ben buna dayanamam şerrefsizler tüylerim diken diken oldu şimdi bu haberi görürken inanın dilim dünmüyor hırsımdan ne söyleyecem diye yazıklar olsun . ayreten oranın jandarma komutanına çok çok teşekkür ederim o yaşlı anneye el atığı için ve yardım ettiği için gerçekten vatani bir gürev yapmış oldu ALLAH senden razı olsun iyiki varsın komutanım bu anne düşünürsek hepimizin annesidir hepimizin yardımda ve el atmamız gerekmektedir. nekadar gürseler bu fotoğrafı oğulları utansınlar inşallah onlarıda böyle ortada bırakan olur neymiş görsünler şerrefsizler?