7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çocukları da eyleme alet ettiler

Kendilerine "5 Nisan Özgür Yurttan Meclisi" adı veren bir grup, bugün oturma eylemi düzenledi. Eylemin 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’ne denk gelmesi nedeniyle, eylemcilerin çocukları ön saflarda yer aldı. Çocuklar, günlerinde park ve oyun alanları yerine, Öcalan’ın serbest bırakılması için gerçekleştirilen eyleme katılıp döviz taşıdı.

20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) tarafından çocuk haklarına dair imzalanan sözleşmenin kabul edildiği bir günde,"5 Nisan Özgür Yurttan Meclisi" adına bir grubun düzenlediği eylemde çok sayıda çocuk ön safhalarda yer aldı. Kendilerine 5 Nisan Özgür Yurttan Meclisi adını veren ve bugün PKK-KONGRA-GEL terör örgütü elebaşısı Öcalan’ın serbest bırakılması için oturma eylemi düzenleyen grubun, bu anlamlı günde çocukları eyleme dahil etmeleri dikkat çekti.

Bağlar semtinde, Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için düzenlenen eylemde çocuklar, ellerinde döviz ve pankart taşıdılar. Grup, çocuklarla birlikte düzenledikleri oturma eylemini gerçekleştirdikten sonra sessizce dağıldı.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 17:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?