8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Çocukların peştamallı havuz keyfi

Diyarbakır'da 40 dereceyi bulan sıcaklardan korunmak için havuzlara akın eden çocuklar, Dıngılhava Havuzu'nu tercih ederek peştamalla havuz keyfi yaşıyorlar.

Diyarbakır'da hamam ve banyolarda sürdürülen peştamal geleneği, havuzlarda da yaşatılıyor. Mayo ile havuza girmenin yasak olduğu tarihi Dıngılhava Havuzu'nda vatandaşlar, peştamal ile havuza giriyor. Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı kentte vatandaşlar, ucuz olduğu için tarihi Suriçi semtindeki havuzlara akın ediyor. 150 yıllık tarihi Dıngılhava ve Küpeli havuzlarının mahalle arasında olması nedeniyle, buralarda mayo ile yüzmek yasaklanınca, işletmeciler müşterilerine uzun bez parçasından oluşan peştamal veriyor.

Peştamal sararak havuzlara giren çoluk çocuk onlarca Diyarbakırlı, yazın keyfini havuzlarda geçirirken, tarihi surlara bitişik havuzlara yüksekten dalan çocuklar ise adeta ölüme meydan okuyorlar.

Havuz duvarlarına çıkarak şov yapan çocuklar, adeta ölüme kulaç atıyorlar. Havuz suyuna sert bir şekilde çakılan çocukların atlayışı, büyük tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Aşırı sıcaklardan korunmak için her gün havuzlara girmek zorunda kaldıklarını belirten çoçuklar, "Yıllardır bu havuzlarda yüzdüğümüz için yüksekten atladığımızda alışkanlıktan dolayı korkmuyoruz. Yüzerken namahrem yerlerimizin başkaları tarafından görülmemesi için peştamal takıyoruz" dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 13:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?