7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çocukların ücretsiz havuz keyfi

Yenişehir Belediyesi, Diyarbakır-Mardin yolu üzerindeki piknik ve sosyal tesislerinde yer alan yüzme havuzunu ücretsiz olarak halka açtı.

Haftada iki gün çocukların, bir gün de kadınların ücretsiz olarak yararlanacağı yüzme havuzu yaz dönemi boyunca açık olacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hafize İpek, havaların ısınmasıyla Diyarbakır'da yüzmek isteyenlerin havuz bulmakta sıkıntı yaşadıklarını belirterek, özellikle kadın ve çocuklara öncelik verdiklerini ifade etti. Belediyelerin eğitim destek evlerinde okuyan çocuklar ve dezavantajlı gruplar için ücretsiz hizmet verme politikasını benimsediklerini belirten İpek, "Diyarbakır'da yaşamında bir kez dahi havuza girmeyen kadın ve çocuklar bulunmaktadır. Biz belediye olarak tesisimizde bulunan havuzu bu kesimlere açarak, onları sosyal yaşama katmaya çalışıyoruz" dedi.

Aynı anda 70 kişiye hizmet verme kapasitesine sahip olan havuzda yüzenlere dört gözetmenin eşlik ettiğini söyleyen İpek, "Yüzme bilmeyen kadın ve çocuklar, gözetmenler eşliğinde havuza girebilmektedir. İstenmeyen bir durum yaşanmaması için bu önlemi aldık. Ayrıca yine yüzme bilmeyenlerin su yüzeyinde kalmalarını sağlayan kolluklar taktıktan sonra havuza girmelerine izin veriyoruz" diye konuştu.
Havuza gelen çocuk ve kadınların spor aletlerini de kullandığını bildiren İpek, langırt oyununun çocuklar tarafından ilgi gördüğünü söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 12:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ferda Deniz IP: 78.165.84.xxx Tarih : 5.08.2009 03:51:30

Eksik olmus haber.. Kadınlar ıcın olan özel gun hangı gun ? Ayrıca ırtıbat telefonu veya adres yok mu ? Mardın yolu uzerı yazıyo ama otomobılımız mı var bulalım.. Bu hızmetten faydalanmak ısteyen kadınlar nereye gıdecekler :)