7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çocukların yeni gözdesi badminton

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çocukların ve gençlerin yeni gözdesi 'Badminton' sporu oldu. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde açılan badminton kursuna öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Silvan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencileri Hasan Saydam ile Ebru Eryılmaz'ın hedefleri Badminton Milli Takımı'nda oynamak. CHETOS Gelişim Merkezi tarafından açılan badminton kursuyla ilgili konuşan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu beden eğitimi öğretmeni Nesih Gezen, "Amacımız değişik dallarda ilçemizde sporu geliştirmek ve aşina olunmayan branşlara karşı ilgi artırıp, spora kazandırmak. İleriki süreçte badminton dalında sporcu yetiştirip, Badminton Milli Takımı'na Silvan'dan sporcu göndermek. Badminton sporu her yaşta insanın rahatça oynayabileceği bir spordur. İlçemizde bu sporun gelişmesi için tüm yetkililerden, iş adamlarımızdan maddi ve manevi destek bekliyoruz. İlerleyen zamanlarda bu spor dalı Silvan'da popüler olacaktır" dedi.

5. sınıf öğrencisi Hasan Saydam, "Badminton sporuyla ilk kez tanışıyorum. Çok güzel ve zevkli ve eğlenceli bir spor dalıdır. Kısa sürede alıştım. Benim hedefim Türkiye'de çok iyi bir sporcu olmak. Badminton Milli Takımı'nda oynamayı hedefliyorum" diye konuştu.

Kız öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği badminton sporunu seven Kazım Karabekir İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Ebru Eryılmaz, "Kızlar olarak biz sosyal aktiviteden yoksunduk. Beden eğitimi öğretmenimiz sayesinde bu spor dalıyla tanıştık. Çok zevkli bir spor dalı, böyle aktiviteler geliştirilirse ilçemizde birçok kız arkadaşım da katılacak. Benim önümde artık bir hedef var. Badminton Milli Takımı'nda ülkemi en güzel şekilde temsil etmek. Bu spora katılım sağlamak için bize daha çok imkanlar tanınsın ve destek verilsin" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 14:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?