7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çok Dilli Belediyecilik davası

Diyarbakır Merkez Sur Belediye Başkanı iken 'Çok Dilli Belediyecilik'adını verdiği uygulaması nedeniyle Danıştay tarafından görevinden alınan ve 29 Mart yerel seçimlerinde yeniden Sur Belediye Başkanı seçilen Abdullah Demirbaş hakkında açılan 'Çok Dilli Belediyecilik' davası hakim olmadığı gerekçesiyle ertelendi.

İçişleri Bakanlığı'nın Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın 'Çok Dilli Belediyecilik' adını verdiği uygulaması nedeniyle başkanlık görevinin düşürülmesi başvurusunu değerlendiren Danıştay, uygulamanın Anayasa'ya aykırı olduğuna karar vermiş, başvuruyu görüşen Danıştay 8. Dairesi, belediye hizmetlerinde 'Çok dilli belediyecilik' kararı alan Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın başkanlığının düşürülmesine ve belediye meclisinin feshine oy birliğiyle karar vermişti.

2007 yılında görevden alınan ve 29 Mart seçimlerinde tekrar Sur Belediye Başkanı seçilen Demirbaş hakkında açılan 'Çok Dilli Belediyecilik' davasının bugün Diyarbakır 2. Asliye Ceza Hukuk Mahkemesi'nde karar duruşması yapılması bekleniyordu. Sabah saatlerinde İsveç'ten gelen bir heyet ile birlikte adliye binasına gelen Başkan Demirbaş ve beraberindekiler, davanın başka bir hakime devredildiğini ve yeni hakim yerinde olmadığı için davanın ileri bir tarihe ertelendiğini öğrendi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 14:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?