7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Çöp evde yaşam savaşı

Diyarbakır'da işsiz bir baba, 5 çoçuğuyla birlikte çöp evde yaşıyor. Hiçbir şeyden habersiz olan çocukların görüntüleri yürekleri parçalarken, çocuklar bulaşıçı hastalıklardan habersiz, evlerinin içinde bulunan çöplerin arasında oyun oynuyorlar.

Diyarbakır'da Bağlar ilçesi Yeniköy mahallesinde oturan 7 kişilik Çevik ailesinin dramı yürek parçalıyor. Aile reisi Hakim Çevik, çöpten, kağıt ve naylon parçalarının yanı sıra ekmek ve sebze toplayarak ailesinin geçimini sağlıyor. Çocuklar da çöplerin içinde, bulaşıçı hastalık tehlikesi altında yaşıyorlar.

Eşi Ayfer'in psikolojik rahatsızlığından sonra adeta hayata küsen Hakim Çevik, en büyük hedefinin çocuklarını temiz bir yerde yetiştirmek olduğunu söylüyor. Hakim Çevik, en büyük sıkıntısının işsizlik olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

"Çoluk çocuğumu yetiştirmek için bir işe ihtiyacım var. Çöplerden topladığım pis yiyecekler yerine çocuklarıma helalinden temiz yiyecekler yedirmek istiyorum. Çöplerden kuru ekmek ve sebze çıkarıp eve getiriyorum. Çöplerden eşya getire getire ev bu hale geldi. Gittiğim bütün kapılar yüzüme kapandı. Herkes yüzümüze bakıp bir tekme vurdu. Sonra da halimiz bu oldu. Bu çocukların temiz yerlerde yatıp okula gitmeleri ve okumaları lazım. Ben okul okudum ama maddi
imkansızlıklardan dolayı çocuklarımı okutamıyorum. İşsiz olduğum için çocuklarım bu duruma düştü. Sadece iş istiyorum. Çocuklarımın iyi yetişip devlete yararlı fertler olmaları için sadece bir iş istiyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 10:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?